Тасевски: Ставам през нощта да гледам Левски, преди българите мотивирахме чужденците


Тасевски: Ставам през нощта да гледам Левски, преди българите мотивирахме чужденците
Снимка: Getty Images / Guliver

1737 0

Дарко Тасевски е един от любимците на феновете на Левски. Македонският ас записа 145 мача с екипа на „сините“ във всички турнири в периода 2007/2012 г. Стана и шампион през 2009-а. Понастоящем 34-годишният халф играе в Тайланд, но това не му пречи да следи внимателно случващото се на „Герена“.

"Гледам мачовете на Левски почти всяка седмица. Ставам доста често по нощите, тъй като часовата разлика с Тайланд е много голяма. Но Левски ме вълнува и няма как да не го гледам", заяви Тасевски пред "Труд".

"По онова време ходихме на лагер два дни преди дербито. Само за справка – преди останалите двубои лагерите бяха еднодневни. Не е имало обаче нужда от допълнителна мотивация, знаехме какво означава да се спечели дербито и всички излизахме готови на сто процента. Българите в отбора по това време бяха много повече от легионерите и именно те пренасяха мотивацията на чужденците и определено влияеха и помагаха. Имаше много мъжки момчета тогава в състава.

ЧОВЕК НА ПСВ ЩЕ ГЛЕДА ЦСКА-ЛЕВСКИ

Новият треньор внесе баланс, върна правилната настройка винаги да се играе за победа, да се вкарват голове, да се пресира съперника. Точно това е силната страна на „Левски“ в този мач. Не искам да вкарвам напрежение в отбора или да обиждам някого, но смятам, че вратарският пост е слабост на „сините“. Надявам се обаче това да се промени след този възлов мач", заяви още той за днешния двубой срещу ЦСКА. 

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички