Стоянович с бонус при класиране за Лига Европа


Стоянович с бонус при класиране за Лига Европа
Снимка: БГНЕС

1414 0

Новият треньор на Левски Славиша Стоянович ще прибере бонус, ако успее да класира тима в евротурнирите. В последните две кампании сините се добираха до участие в Лига Европа през бараж - през 2016/17 победиха с дузпи Верея на „Герена", а през миналата кампания се наложиха с 4:1 над Черно море.

Тази година конкуренцията в шампионата е силна, а сините не са слагани в сметките за борбата за титлата. Славиша Стоянович също заяви, че тимът трудно ще се пребори с Лудогорец, като по-лесният начин за спечелването на трофей е завоюването на Купата на България.

Предшественикът на 48-годишния словенец - италианецът Делио Роси, също имаше фиксиран бонус за класиране на отбора за континенталните надпревари, пише "Тема спорт". Именно мачовете в Лига Европа обаче изядоха главата на Роси. Той бе освободен веднага, след като Левски не успя да елиминира лихтенщайнския Вадуц.

От понеделник Стоянович отговаря за подготовката на Левски. Неговият дебют ще бъде в неделя в гостуването на Ботев Враца. За този двубой Славиша възнамерява да внесе някои корекции по тактическата постройка на отбора. В последните два двубоя сините опитваха да действат с типичен дефанзивен халф и двама полузащитници пред него.

Стоянович планира да се върне към схема 4-2-3-1. Той иска да има двама в средата на терена, които по-скоро да се грижат за сигурността пред собствената врата. Срещу Черно море Левски допусна два гола. Затова и треньорът държи да усили стабилността. В момента опциите пред Славиша за избор на титулярен състав не са много. Очаква се срещу Ботев той да заложи на Тиам, Гомес и Мариани в халфовата линия, като последният да изпълнява ролята на плеймейкър. Звездата Габриел Обертан ще продължи да играе на фланга.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички