Спас Русев посочи за какво ще работи в БФС


Спас Русев посочи за какво ще работи в БФС
Снимка: принтскрийн

1150 0

Собственикът на Левски Спас Русев разкри какви са главните му цели и мотиви да влезе в Изпълкома на БФС. Както е известно, това се случи на Осмия конгрес на БФС в петък.

Русев заяви, че мечтае да вижда пълни стадиони в България и красив футбол на терена.

"За мен от първостепенно значение е да се налагат много високи санкции, да се работи в посока прекратяване на евентуално купуване на мачове, играчи, съдии. Подобни неща са пагубни за всеки спорт и ако такива има в България, наша задача е да ги спираме в зародиш, да работим максимално ефективно за предотвратяването им", разкри той ресора, в който би искал да работи.

Бизнесменът посочи още, че има визия за това как футболните клубове у нас могат да се самоиздържат и инкасират по-големи приходи.

"Принципно футболът се издържа от продажба на билети, от приходи от ТВ права, от продажба на футболисти и футболни аксесоари на феновете. Липсата на модерна спортна инфраструктура донякъде възпрепятства пълненето на стадионите, а и оттам продажбата на билета. За изграждането на модерна инфраструктура разчитам на по-активна роля на държавата. При телевизионните права нещата са трагични. Само си представете – в съседна Румъния приходите от ТВ права са около 33 милиона евро. Знаете ли тук колко са? Почти десет пъти по-малко, около 3,5 милиона евро. Без да съм експерт по ТВ програмиране, разбирам, че рейтингът на българските мачове е изключително висок, по-висок на моменти и от този на английското първенство", коментира Русев пред "Новспорт".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички