Спас Русев посочи голямата цел пред Левски за новия сезон


Спас Русев посочи голямата цел пред Левски за новия сезон
Снимка: Оф. сайт на Левски

1089 0

До новия сезон в Първа лига остава малко повече от месец и клубовете вече се подготвят за него, както и за участието си в европейските клубни турнири. Собственикът на Левски Спас Русев сподели какви са целите пред тима и неговите очаквания за идния сезон. 

"Аз смятам, че отборът има основата и оттук-нататък можем да говорим само за надграждане. Непрекъснато се наблюдават състезатели и във всеки един момент когато забежим, че има футболист, който би вдигнал нивото на Левски, естествено е, че ще го привлечем.

Не искам да говоря за склонност или за компромис. Аз вярвам в това, че на един треньор трябва да му се даде възможност да работи в дългосрочен план. Шампионската титла не се купува с бюджет, тя се печели! Печеленото на шампионската титла не е въпрос на бюджет, а на отбор, който играе красив футбол и побеждава в мачовете си", заяви Русев пред "Блиц" относно преследването на първото място.

Босът на "сините"  коментира още и ролята на Делио Роси: "Вижте какво, от една страна имаш 25 състезатели от различни националности, с различни характери и различни проблеми! От друга страна имаш треньорски екип с определен характер и определени проблеми. И ти искаш от тези две страни да изградиш един общ характер на отбора. Категорично е, че този процес отнема определено време. Напасването на тези характери няма как да стане толкова бързо. Вие виждате как Гуардиола отиде като треньор на Манчестър Ситис толкова добри футболисти и огромен бюджет, но успя да донесе титлата едва на третата година. Подобна бе ситуацията и с Мауриньо в Манчестър Юнайтед, който все още не е спечелил шампионата. За успехите трябва време и аз вярвам в това.

"Всички знаят, че при започването на всеки шампионат целта пред Левски и ЦСКА е една - спечелването на шампионската титла. Разбира се и на мен ме се иска това да се случи. Ще видим. Преди да започне шампионата на България, имаме квалификации за Лига Европа и в момента фокусът е насочен там", допълни още Русев, а относно това докъде се простират амбициите на Левски за европейските клубни турнири, той бе категоричен: "До груповите фази.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички