Спас Русев отговори на шокиращите признания на Гриша Ганчев


Спас Русев отговори на шокиращите признания на Гриша Ганчев
Снимка: Оф. сайт на Левски

4302 0

Собственикът на Левски Спас Русев говори по актуалните теми в българския футбол, включително и за шокиращите разкрития на Гриша Ганчев за манипулирането на първенството заедно с Наско Сираков през сезон 1997/98. Освен това босът на ЦСКА заяви, че според него Спас Русев играе изцяло по правилата в Първа лига.

"Правилата във футбола трябва да се спазват, защото в противен случай това не е спорт, а нещо друго. Винаги съм вярвал във феърплей, и то не само във футбола, и се радвам, че г-н Ганчев е оценил усилията ни в тази посока. Но в изказването на г-н Ганчев има нещо много тревожно - усещането за предрешеност, съмнението за манипулиране на съдии, както и подозрението, че няма честност и феърплей във футбола, което витае от години сред феновете.

Аз нямам доказателства и не мога да кажа дали Сираков е участвал в нередни неща или не. Не мога да коментирам подобно нещо. Сираков е една от най-големите легенди на Левски и ще остане винаги такъв", сподели Русев пред "Блиц".

"Г-н Ганчев казва, че преди повече от 10 години е имало подобна практика, но важното е, че сега апелира за абсолютно коректна и спортсменска игра и призовава ДАНС и прокуратурата да се заемат и изяснят дали има задкулисно влияние в българското първенство. Подобно изказване, идващо от фигура като тази на г-н Ганчев, , не бива да се пренебрегва, защото го казва човек, който от 20 години e във футбола и би следвало да е запознат в детайли как функционира тази система. Не знам дали има някой друг футболен деятел, който от толкова много години да се занимава активно с български футбол".

"Безспорно решаващият фактор за това дали един мач ще бъде спечелен или загубен са качествата на футболистите и тяхната игра. Но се създава едно неприятно впечатление, че съдиите с техните отсъждания и решения биха могли да влияят под някаква форма на резултата.

ПЪРВИТЕ ДУМИ НА ОБЕРТАН СЛЕД ПОДНОВЯВАНЕТО НА ДОГОВОРА

В последните години сме свидетели на доста фрапиращи случаи и не е нормално фенове на някой отбор да излизат с превантивна декларация спрямо съдийството, както се случва в България. За всички години, които съм живял в Англия, не помня да се е случвало подобно нещо, а и там, както знаете, футболът буди доста страсти. Това го има само тук, което означава, че има натрупано усещане за несправедливост", допълни още босът на "сините" за ситуацията в българския шампионат.

Гриша Ганчев говори и за платената емблема на ЦСКА само преди седмица. Ето какво сподели още босът на "червените".

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички