Софиянски: Русев си търсеше извинение да напусне Левски


Софиянски: Русев си търсеше извинение да напусне Левски
Снимка: БГНЕС

2549 0

Клубът няма да се затрие като ЦСКА, смята политикът

Политикът Стефан Софиянски живо се интересува от проблемите в любимия си клуб Левски и дори вече обмисля възможностите за помощ. Той обясни пред "Стандарт" откъде може да дойдат проблемите за "сините" и как трябва да се реагира. 65-годишният Софиянски не вярва "Левски" да последва пътя на ЦСКА в долните дивизии.

Г-н Софиянски, вие сте потомствен левскар, боли ли ви за това, което се случва в "Левски"?

- Като всеки друг левскар и аз боледувам заради ситуацията в любимия "Левски". Изключително неприятни неща на фона на слабата продукция на терена срещу "Пирин". Вече човек не знае у кого да търси вината - от футболистите, треньорите или ръководството. Всичко това дава абсолютна несигурност. Може пък играта да е такава, защото футболистите виждат какво става в клуба. Знам ли, задаваме си и ние въпроси.

Има ли решение на проблемите?

- Не съм запознат в детайли с нещата. Ако наистина "Виваком" е ангажиран в някаква по-сериозна степен, мисля, че едно добро ръководство може да стабилизира "Левски". Но ако "Виваком" се оттегли, става много лошо.

Очакванията към Спас Русев бяха големи, защо не успя да спечели доверието на феновете?

- Не знам кой какви очаквания е имал. Тя самата неяснота около неговото влизане в "Левски" и неяснотата защо се оттегли Иво Тонев предопредели този изход.

В декларацията си Спас Русев посочва атаките на феновете като основна причина за оттеглянето му. Вие какво мислите?

- Мисля, че той просто си търсеше причина, за да се оттегли от ръководството на клуба.

Прокрадва се вече идеята "Левски" да започне на чисто от долните дивизии. Как гледате на това?

- "Левски" не е име, което може да се затрие по този начин, както стана с ЦСКА. Все пак ние имаме два пъти по-голяма история. Не сме създаден по комунистически клуб, а сме клуб със стари традиции. От тази гледна точка смятам, че ще се намери някакво решение. И аз като разбрах какво се случва, се притесних. Ще търся повече информация. Да видя дали не може да се мобилизират повече хора и да намерим решение. Откакто политика влезе в "Левски", нищо хубаво не виждаме, а и в другите клубове. Забъркаха се такива каши, че сега се чудим какво става.

С ваши приятели коментирахте ли вече възможността за помощ за "Левски"?

- Не, защото все още нямам много информация. Аз нито мога да стана акционер, нито искам да влизам в "Левски". Но пък искам да разбера дали има някаква перспектива до каква степен дългът е преструктуриран и какви възможности за развитие има. Важно е до колко са стабилни отношенията със спонсора "Виваком". Най-важното е връзката на "Виваком" минава ли през Спас Русев или не. Искам да разбера всичко това, да имаме ясна картина и да знаем от къде тръгваме.

Ще ви видим ли на стадиона на следващия мач на „Герена"?

- Няма как да спра да подкрепям "Левски". Все по-малко хора ходят на стадиона. Надявам се накрая да не останем само аз и дъщеря ми.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички