След 114 дни: "Левски" се връща на "Лазур" за старт на нов поход към купата


След 114 дни: "Левски" се връща на "Лазур" за старт на нов поход към купата
Снимка: БГНЕС

918 0

"Левски" започва тазгодишния си поход към Купата на България днес срещу втородивизионния Поморие. Двубоят ще се изиграе на стадион "Лазур" в Бургас.

Очаква се групата на привържениците на поморийци да е около 600 души, а тази на столичани - около 3000 фенове.

"Сините" не си спомнят с добро последния си двубой на "Лазур". Именно на този стадион Черно море удари тима на Стойчо Стоев с 2:1 в миналогодишния финал за купата с гол в последните секунди на второто продължение.

Поморие, който е лидер в "Б" група след 9 изиграни мача, днес ще бъде без наказания си треньор Малин Орачев, който бе изгонен на трибуните в последния кръг срещу Спартак (Плевен). Неговото място на пейката ще заеме изпълнителният директор и спортен мениджър Огнян Ралев. Извън сметките на поморийци е единствено титулярният ляв бек Диян Лефтеров, който претърпя операция на кръстни връзки и няма да играе в следващите 6 месеца. След лека травма на вратата ще застане Янко Георгиев, а в предни позиции ще се разчита на намиращия се в отлична форма Славчо Шоколаров и на тарана Ахмед Ахмедов.

Треньорът на "Левски" Стойчо Стоев пък не може да разчита на контузените Божидар Краев, Александър Александров и Умар Диаби. Наставникът на "сините" ще даде почивка на някои от играчите си, но в никакъв случай няма да позволи подценяване. Аймен Белаид и Георги Костадинов ще седнат на резервната скамейка, а дали там ще бъде и Роман Прохазка, е една от дилемите пред Стоев. Словакът изигра 90 минути във всички мачове на "сините" в "А" група до момента и по всяка вероятност ще запише само едно полувреме в днешния двубой.Ако Роман заеме мястото си отд1ясно на халфовата линия, резерва ще остане радослав Цонев.

Владимир Гаджев и Деян Иванов пък ще заемат местата на Костадинов и Белаид. Денис Махмудов ще получи шанса да докаже, че намира формата си и също ще започне от първата минута. македонецът ще атакува отляво на Атанас Курдов, който ще води нападението след контузията на Умар Диаби.

Купата на България отново е цел пред "Левски: и 'сините" ще хвърлят всички сили, за да стигнат отново до финалния мач в турнира. Поморие пък ще се опита максимално да затрудни столичани и ако не успее да се възползва от шансовете си в редовното време, ще се опита да докара мача до продължения.

Срещата ще бъде пазена от 160 униформени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички