Сираков: Отървахме се от Делио Роси прекалено късно


Сираков: Отървахме се от Делио Роси прекалено късно

1412 0

Легендата на Левски Наско Сираков коментира годината, в която Делио Роси бе начело на "сините". Той бе един от тези, които призоваваха за раздяла с италианеца много преди тя да стане факт. 

"Аз това го бях казал и на Спас Русев. Виждам го, че е прекалено фин и възпитан. Казах му, че не е проблемът, че ще държи Роси до лятото, а това, че Левски губи 7-8 месеца, в които да се развива. Така и стана", сподели Сираков пред "Тема спорт".

Той коментира и отпадането от Вадуц в първи кръг на Лига Европа, като отбеляза, че е довело и до нещо хубаво, а именно уволнението на Роси. "Според мен никой не си е мислил, но това беше неминуемо. Но въпреки това, от една страна, трябва да се гледа положително на този резултат. Защото иначе нямаше да се отървем от Роси и досега. Така че си има и положителна страна.

Винаги съм казвал, че треньорът е може би най-важната фигура в един клуб и в неговото развитие. Така че на този етап всички, които обичаме Левски, трябва да сме щастливи от промяната в клуба. Ръководството на Левски се учи в движение. Прави го по трудния начин и минава по неравния път, но поне в отношение на треньорската смяна мисля, че успяха.

Бившият капитан на "сините" отново се върна и към Габриел Обертан, за когото наскоро заяви, че не би го допуснал в съблекалнята, ако е шеф на "Герена". "Аз винаги съм го казвал - смятам, че нападател, който вкарва 2-3 гола на сезон, не става за Левски. Това е ситуацията. Хората са казали, че в царството на слепите едноокият е цар. Футболните качества на Обертан са безспорни, но нивото на българския футбол и на първенството ни е толкова ниско, че тук не е трудно да играе всеки. Виждате Мартин Камбуров - радвам му се на момчето и шапка му свалям - той на 38-39 години е най-добрият централен нападател в България и това показва нивото на нашия футбол.

СТОЯНОВИЧ ВЗЕЛ КРУТИ МЕРКИ ПРЕДИ ЛУДОГОРЕЦ, ГОТВИ ХИТРИНКИ

Гошо Петков на 42 години е най-добрият вратар и е в националния отбор. Докато чужденците не правят огромна разлика в един клуб, ще отпадаме от отбори като Вадуц. В България е лесно, имаш да изиграеш по четири мача срещу Лудогорец и ЦСКА - всичко друго е разходка. Да, Обертан е важна част в този отбор, но моето виждане за един Левски, който иска първо у нас да постигне успехи и след това да се реализира в Европа, е съвсем различно. Съжалявам много".

Сираков също така коментира и много интересни неща преди идното дерби между Левски и Лудогорец. Ето какви са неговите очаквания и за кой от двата отбора тази среща е по-важна

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички