Шефът на съдиите: Апостолов и Попов ще бъдат извадени от нарядите


Шефът на съдиите: Апостолов и Попов ще бъдат извадени от нарядите

2513 0

Шефът на съдиите в България Петър Петров заяви пред "Тема Спорт", че в дербито между Левски и Лудогорец на "Герена" е трябвало левият защитник на разградчани Натанаел да получи червен картон, след като удари Антонио Вутов.

Петров посочи и че международните рефери Никола Попов и Стефан Апостолов ще бъдат извадени от нарядите.

"След като аз съм поставил ниска оценка, то трябва да бъде подадена съответната жалба. Но от съдийско естество такава не беше вписана. Сега Левски са сезирали Дисциплинарната комисия. Да бъдем точни. Аз такава чаках. Просто такава е процедурата. Но не последва жалба. На базата на изказвания искат Дисциплинарната комисия да се самосезира, но по правилата на футболния съюз остава важна оценката на съдийския наблюдател. В случая, моята, и на базата на правилника, след като оценката е ниска, просто няма да попадат в нарядите. Ще видите в следващия кръг двамата международни съдии дали ще са там", коментира шефът на съдиите.

"Оценката ми за съдийството на мача е, че имаше респект и контрол, но, за съжаление, тази важна грешка с неизгонването на Натанаел щеше в съвсем друга посока да обърне срещата. Затова оценката на главния и допълнителния асистент съдия е ниска и съответно ще бъдат санкционирани чрез правилника на футболното съдийство", посочи той.

За ситуацията с Натанаел в 30-ата минута на двубоя Петров коментира:

"Никола Попов не може да види ситуацията. Допълнителният асистент съдия Стефан Апостолов му дава информация, че футболистът на Лудогорец трябва да получи жълт картон. Но това, което аз гледам и анализирам, е, че това е очевидна грешка, защото Натанаел е за червен картон. Макар и в момента, в който се свири нарушение, асистентът Тодоров сигнализира фаул в атака на Вутов и това се вижда много ясно. При сигнала на Никола Попов Натанаел нанася втори удар при спряна игра. Ударът е в областта на шията и не е с лакът, а с изпъната ръка. Но това е умишлен удар и трябва да бъде санкциониран с червен картон. Лоша работа в екип. Стефан Апостолов е със спрени права и го няма в нарядите. В момента Левски иска и Никола Попов да бъде изваден. Но този анализ се базира на изказването на Наско Сираков. Като освен тази ситуация главният съдия като такъв си носи отговорност. Не го оправдава това, че му е дадена грешна информация. Така че и той най-вероятно ще бъде изваден от нарядите", сподели шефът на съдиите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички