Шефът на Левски: Лудогорец е още далеч от нашия еврокоефициент през 2006-а


Шефът на Левски: Лудогорец е още далеч от нашия еврокоефициент през 2006-а
Снимка: БГНЕС

3214 0

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев обяви, че Лудогорец, с всичките си успехи на евросцената в последните години, все още не е успял да достигне коефициента, който "сините" са имали през 2006 година.

Тогава отборът, воден от Станимир Стоилов, игра четвъртфинал в Купата на УЕФА, а няколко месеца по-късно станаха първия български клуб, осъществил пробив в груповата фаза на Шампионска лига.

"Ако хвърлим един ретроспективен поглед назад във времето, с всички успехи, постигнати от Лудогорец в последните години, а те са безспорни, още не е достигнал коефициентът на Левски, когато игра на четвъртфинал за Купата на УЕФА и влезе в групите на Шампионска лига. Такъв коефициент още български клуб не е постигал. А той е важен, той осигурява предимство при влизането в предварителните кръгове дали за Лига Европа, дали за Шампионска лига и съответно възможността да срещнеш по-приемливи отбори в битката за влизане в групите“, коментира Колев пред "Диема спорт".

"В клуба цари спокойствие. Надявам се Левски да изглежда по-добре през следващия сезон. Не само на база опита на Дерменджиев, а и на база на това, че всички трябва да го улесним да привлечем желаните имена и малко да променим начина, по който се е работило около първия отбор. И да улесним превръщането на Левски в това, което бе преди 15 годни – а именно хегемон не само на българския футбол, но и на европейската сцена", допъни директорът на "сините". А каква е най-важната цел пред новото ръководство на Левски според Мъри Стоилов вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички