Сектор Б защо мълчи? Пак ли Батков му плати?


Сектор Б защо мълчи? Пак ли Батков му плати?

17187 0

Тодор Батков + Сектор Б се оказа неочаквано добра комбинация. За ЦСКА. Вчера Левски загуби за шести пореден път от "червените". Нещо нечувано в историята, камо ли за последните десетилетия, които бяха истински "син" терор. Но всичко това е в минало време, а настоящето принадлежи изцяло на ЦСКА в дербито. Вина за това носи както собственикът, така и феновете. Двете най-важни звена в един футболен клуб. А когато едното не контролира другото, става както в Левски - спускането е стремглаво в посока към дъното.

Впрочем, че Левски ще загуби този мач бе съвсем сигурно още в часовете преди неговото начало. Защото когато нямаш 50 000 лева за да платиш подгряването на терена, значи положението в клуба ти е далеч от професионалното. Левски е в тежка финансова криза и случилото се на терена през 90-те минути бе поредното олицетворение на това. "Сините" в момента разполагат с точно един и половина класни играчи - Бедоя + Прохазка или Аниете, ако някой от тях е във форма. Останалите на терена вчера са не просто плява, а обида към Гунди, Соколов, Сираков и всички велики "сини" играчи, създали стойността на тази фланелка днес. Без пари за селекция - толкова, ще кажат някои. Но няма да са прави. Защото няма причина на планетата, която да оправдае присъствието на Борислав Стойчев и Аймен Белаид в Левски. Когато не можеш да си позволиш нещо повече от тях, просто пускаш юношите. Шансът някой от тях да се окаже читав със сигурност е по-голям от отрицателното число на Стойчев по този показател. Същото се отнася в пълна степен за Луис Педро, Пламен Крумов и Веселин Минев. Друг е случаят с Владимир Гаджев. Това момче е символът на този Левски. Изхабен, потиснат, без самочувствие и гордост, че е част от голям клуб. Ако капитанът ти е такъв, то за останалите играчи какво да говорим.

Време е обаче да се разговори Тодор Батков. И да каже какво става в Левски. Защото натрапчивото впечатление е, че клубът е оставен на безпрецедентен самотек. Батков го няма, няма директори, няма достойни играчи. Оставен е един Гонзо да се пържи на бавен огън. За да стане невинна жертва на безграничната си любов към този клуб. Но за разлика от нея възможностите му са ограничени. И е време Батков да вземе някакви мерки. Дали да обяви клуба за продан или най-накрая да нареди да играят само юношите, каквото и да е, но нещо да се случи. Ако пък школата не създава читави юноши, а приютява негодни връзкари и това е поредният провал на Батков, нека да си го признае. Адвокатът е време най-сетне да обясни и как се финансира клубът. Имали ли са Цветан Василев и Пеевски някакви отношения към Левски и заради това ли страдат днес на "Герена"? Какво бе това крайно мистично и неясно присъствие на ВТБ? Какво се чака оттук нататък? Нови избори и пълно мнозинство на ГЕРБ ли? Изобщо какво става на "Герена"?

Хората, които трябва най-живо да се интересуват от тези въпроси, са тези в сектор Б. Които обаче и вчера мълчаха. Въпреки тоталната криза в клуба, те отново не посмяха да скочат на Батков. Което вече е страшното. Защото тази публика винаги се е отличавала с това, че за нея Левски е над всичко. Но днес Левски не е над всичко. Батков е над всичко. Нещо повече - вместо да помогнат, като зададат точните въпроси, Гугутката и компания само пречат. С поредните си вандалски изстъпления. Защото за хората днес Левски е анархия. А кой потенциален инвеститор би си купил анархия? И би рискувал да се очерни името му? Риторичен въпрос.

Неизвестните са много, но няколко неща са сигурни. Шести пореден сезон без титла за Левски. Клубът е извън битката за трофея още през октомври! Същият е на загуба и не спазва финансовият феърплей. Стадионът е доникъде. Не се работи с феновете. Школата не функционира. Шанс за сериозни входящи и изходящи трансфери няма. Хората, които могат да вдигнат клуба, са прогонени от "Герена". И за всичко това е виновен собственикът. Но както всеки народ си заслужава управляващите, така и всеки клуб си заслужава собственика. Особено когато феновете му заобичат зеленото повече от синьото. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички