Сделка: Юноша на Левски отива в Серия А!


Сделка: Юноша на Левски отива в Серия А!

1899 0

В навечерието на пробите на Божидар Краев в Ювентус и в Манчестър Сити, един юноша на Левски си уреди трансфер в Палермо, твърдят в Италия.

Журналистът на "Sky Sports" Джанлука Ди Марцио разкри, че детето чудо от школата на Левски Георги Янев (16 години) ще премине в Палермо.

Сициалианци са се преборили с Ювентус за подписа на капитана на България (под 17 години), като играе като полузащитник за "сините".

Въпреки че няма нито един двубой за мъжкия състав на Левски, Янев е впечатлил с техника, скорост и изключително прецизен пас през последните месеци, в които е бил наблюдаван от скаути на Палермо.

За Sportline.bg един от приближените източници на Ди Марцио разкри, че Янев е изкарал и пробен период за сицилианци, а медиите в Италия, които разпространиха информацията, го определят като "българския Андреа Пирло".

Сделката е финализирана между двата клуба, като Палермо ще плати 1 милиона евро - сума, потвърдена от двама независими източници.

Янев ще замине за Италия през лятото, като в началото ще играе за юношеския отбор, който се състезава в Примавера. Там за Удинезе играе Антонио Вутов.

В състава на Палермо Янев ще се засече с Ивайло Чочев, който през лятото премина в отбора от Сицилия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички