Руси Гочев: За този "Левски" място в тройката ще е успех


Руси Гочев: За този "Левски" място в тройката ще е успех

4180 0

Легендата на "Левски" Руси Гочев говори пред "България Днес" за "синия" отбор, ранното отпадане на българските клубове от Европа и за националния тим. Вижте какво сподели трикратният шампион със синята фланелка.

Г-н Гочев, какви са впечатленията ви от играта на "Левски" след първите три кръга?

- Очакванията със сигурност бяха за по-добър точков актив. Представянето на "Левски" до момента е на приливи и отливи. Видях добри и лоши неща. Нормално е с тези млади момчета да има колебания в играта. Треньорът нямаше много време да сглобява състава. Липсват футболисти на важни постове.

Сега "сините" залагат на юноши. Това ли е правилното решение?

- Радващо е, че се налагат млади момчета в първия отбор. Преди юношите почти не помирисваха терен. Сега те са доста по-голям брой. Гласува им се доверие. За изграждането на един млад футболист клубът трябва да има търпение към него. С този ход ръководството на "Левски" ще разбере кой от младите има качествата да носи синята фланелка. Лошото е, че отборът няма гръбнак. Добре е, че "сините" се отърваха от измислените чужденци. На "Герена" идваха знайни и незнайни футболисти. Това беше много грешка политика.

Докъде може да стигне "Левски"?

- С новия формат първенството ще стане по-интересно. Мачовете са много. Едва ли "Левски" ще има сили да се бори за титлата, но в края на сезона може да е в тройката.

Ще се справи ли Стойчо Стоев начело на "сините"?

- С него се познаваме отдавна. През последните години натрупа солиден опит. Стоев посреща всички проблеми със спокойствие. Пое отбора в движение през миналия сезон. На всеки треньор му е нужен адаптационен период. Вече трябва да е готов да покаже това, на което е способен.

На какво отдавате загубения финал за купата на страната?

- Загубата беше голям шамар за "Левски". Играчите си помислиха, че са прегърнали купата. Подцениха противника, след като Черно море остана с 10 души. Това им коства победата. Не искам да омаловажавам успеха на варненци. Играчите на Черно море показаха истински героизъм.

Чакат ли го светли дни за "Левски" след ерата Тодор Батков?

- През последите години клубът имаше проблеми. Сега трябва да се избере правилният път за развитието на клуба.

Каква е причината тази година нашите отбори да се сбогуват с евротурнирите толкова скоро?

- Футболът ни е на много слабо ниво. Вместо да вървим напред, се връщаме с огромни крачки назад. Стремглаво се отдалечаваме от развитието на клубовете в Западна Европа. По-нормално ми е да приема отпадането на Лудогорец, отколкото на другите наши тимове. Трябва коренна промяна в организацията и работата във футбола у нас.

Има ли потенциала Ивайло Петев да води националния отбор?

- За два мача начело на тима резултатите са добри. Друг е въпросът, че играчите ни нямат класа. Съвсем различно е от това преди години. Но е нормално. Нямаме водещи футболисти, които играят в България или чужбина. Това се отразява и на националния отбор.

Какви са шансовете ни за европейското първенство?

- Нещата се развиха добре за нас. Държим картите в ръцете си. При добро представяне срещу Норвегия шансовете ни за бараж ще останат.

А за световното?

- Изтеглихме късата клечка с жребия. Има още време до започването на мачовете. Дано има някакъв подем в играта на отбора. Иначе сме загубени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички