Роси пуска трима от новите попълнения срещу Ботев (Пловдив)

Трима от общо шестте нови попълнения на Левски се очаква да попаднат в стартовия състав на тима за първия пролетен мач срещу Ботев Пловдив в неделя. Двубоят е от 17:30 часа на "Герена".

Делио Роси смята да включи в стартовия състав левия бек Фигейредо, халфа Нашименто и нападателя Станислав Костов. Другите три зимни попълнения - Аймен Белаид, Ривалдиньо и Паулиньо, ще останат на пейката, като със сигурност като резерва ще се появи последният. Възможно е в групата да не попадне синът на Ривалдо, защото не е готов на сто процента кондиционно. Преди няколко дни сините са направили неуспешен опит да преотстъпят на Славия румънския полузащитник Нелуц Рошу. Той не влиза в сметките на треньора Делио Роси за пролетта.

Нашименто - готов да се роди и умре девет пъти, за да замени Матич

Едно от зимните попълнения на Левски - халфът Филипе Нашименто, е определян като трансферен удар за "сините". Но защо това е така и какъв човек е...

Още един чуждестранен полузащитник - Антони Белмонт, също не попада в плановете на италианския специалист. Белите не са пожелали да вземат Рошу до лятото, въпреки че от Левски са предложили да поемат над 50% от заплатата му. Положението с Нелуц Рошу е леко странно, защото той бе един от малкото футболисти в последните години, за които Левски е плащал толкова гоялма трансферна сума. В последните седмици румънецът бе спряган като разменна монета при трансфера на сина на Ривалдо - Ривалдиньо от Динамо Букурещ. Това обаче не се случи и Рошу остана в Левски, като интересното е, че Делио Роси го пускаше да играе в контролните мачове, а халфът показа стабилност в изявите.

Още по темата

Please select answer!