Ранен Левски ще търси задължителна победа срещу Ботев Пловдив


Ранен Левски ще търси задължителна победа срещу Ботев Пловдив
Снимка: Официален сайт на Левски

1299 0

Днес от 15:00 часа Левски приема Ботев Пловдив на „Герена". Съперникът е удобен за сините, тъй като срещу него те обикновено нямат проблеми на собствен терен.

Ситуацията за Славиша Стоянович и момчетата му обаче вече не е толкова безоблачна, каквато бе допреди 2 седмици. Левски сдаде върха в класирането, а освен това вече е аут и за купата. Така че отборът няма право на нова грешка.

Освен това днес ще е без двама от лидерите си в защита - капитана Иван Горанов и исландеца Холмар Ейолфсон. Канарчетата пристигат в столицата с добра серия - те спечелиха последните си 4 шампионатни срещи, продължават да са и в играта за Купата на България, след като елиминираха Берое в Стара Загора след изпълнение на дузпи. Много вероятно е дебют д анаправи французина Луи Нганиони, който да заеме мястото на Иван Горанов. 

Пловдивчани се утвърдиха в шестицата и апетитите им нарастват. Минусът за тях е, че ще са малко по-уморени от домакините. Причината е, че осминафиналът на канарчетата бе в четвъртък, а този на сините в сряда.

ШЕФЪТ НА СЪДИИТЕ НЯМА ДА ПОДАВА ОСТАВКА И ОТРЯЗА ИСКАНИЯТА НА ЛЕВСКИ

Амбициите и на двата състава са големи. Те се доказват именно в такива двубои. Левски е ранен, но ще трябва да се справи, ако иска да продължи да има реални шансове за титлата. До момента сините нямат двойна грешка през кампанията - след двете шампионатни загуби с 0:1 от Локо Пд и 1:2 от Лу-догорец се вдигаха с разгром - 4:1 над Витоша и 7:0 над Верея. Сега, след поражение с дузпи за купата от Черно море, съперникът е далеч по-силен от предходните два. Но за столичани няма място за отстъпление. 

Треньорът на Ботев Пловдив Николай Киров пък получи добри новини в навечерието на двубоя, но въпреки това взе на лагер в столицата едва 17 футболисти - с 1 по-малко от бройката, която може да впише за мача с Левски. На линия за сблъсъка е опитният Йордан Минев. През седмицата бранителят бе на системи заради вирусно заболяване. 

Вече е ясно и къде Холмар ще бъде опериран след тежката контузия, която получи на "Тича".

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички