Прохазка заслужава да е титуляр


Прохазка заслужава да е титуляр
Снимка: Иван Йочев

6319 0

Левски събра в актива си 13 точки от 8 мача през сезона. Лошо постижение, даже много лошо за "сините". А представете си го с 6 точки по-малко. Защото точно толкова щеше да е активът на Левски, ако не беше Роман Прохазка. Срещу Славия Роман влезе в 80-ата минута и само 5 по-късно попадна в прегръдките на съотборниците си. Голът на словака на практика донесе победата над "белите", а този на Аниете бе само за по-голяма сигурност.

Излиза, че от началото на сезона Прохазка е жокерът на Левски. Словакът си седи спокойно на пейката и когато му се каже, влиза, за да направи каквото се иска от него. Без значение дали трябва да уплътни центъра (което е много рядко изискване, въпреки че точно там е коронната му позиция), или да застане отдясно на халфовата линия и да помага в атака.

Прохазка толкова пъти бе определян за гонене през първия си сезон на "Герена", че едва ли някой е вярвал в оставането му изобщо. Роман обаче се завърна от наема в Търнава и вече въпросът, който си задават всички, е кога ще е в единайсетте, а не дали ще продължи да играе за Левски. В момента той е най-борбеният халф на "сините" и никой няма да се разсърди на Георги Иванов, ако от жокер го превърне в основния мотор на халфовата линия. Защото през годините Левски винаги е имал един човек в средата, който не е спирал да тича и да надъхва съотборниците си. Въпреки че е един от най-тихите в събелкалнята, Прохазка е пример и лидер на терена. Крайно време е всички да го разберат и съставът да започва с него.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички