Прохазка иска дългосрочно в Левски, но му предлагат друго


Прохазка иска дългосрочно в Левски, но му предлагат друго
Снимка: Оф. сайт на Левски

1193 0

След като капитанът на Левски Божидар Митрев преподписа договора си с клуба, сега основна задача на шефовете е да задържат Роман Прохазка.

Словакът е един от лидерите в състава. Той единствен от отбора е взел участие във всичките шампионатни мачове от началото на сезона. Прохазка не започна като титуляр само в последния кръг - при 1:1 срещу Етър на "Герена". Още с края на почивката обаче Роман се появи на терена, заменяйки Жерсон Кабрал.

От Левски започнаха преговори за удължаването на договора на играча още в средата на февруари. Досега обаче те не са дали резултат. Предложението на "сините" е за един сезон. Прохазка обаче иска дългосрочно. Той държи да е поне такова, каквото парафира Божидар Митрев. Стражът преподписа до лятото на 2020 година. Освен това Роман иска и по-високо месечно възнаграждение от това, което прибира в момента.

Универсалният футболист е обвързан със "сините" до лятото. В момента той може да води преговори с който клуб пожелае, а след юни да премине в него като свободен агент. За да не го изпуснат без пари, от Левски бяха предлагали на играча да преподпише и през лятото да бъде продаден където той посочи срещу скромна сума.

Прохазка пристигна в Левски през лятото на 2012 година от Спартак Търнава. Това е петият му сезон със синята фланелка (през 2013/14 бе под наем в родния си Спартак). За тима от "Герена" има 159 мача във всички турнири, в които е отбелязал 21 гола.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички