Препълнени трибуни ще чакат вдъхновен Левски да препъне Лудогорец


Препълнени трибуни ще чакат вдъхновен Левски да препъне Лудогорец
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

3007 0

Всички почитатели на българския футбол днес ще вперят поглед към дербито на върха. Левски посреща пред препълнени трибуни лидера Лудогорец в двубой от 25-ия кръг на Първа професионална лига. Срещата е с голямо значение, тъй като е само кръг преди шампионата ни да се насочи към плейофите и при успех на „сините“ разликата между двата отбора ще се скъси до 2 точки, като до края на първенството ще има още два директни сблъсъка.

Феновете на Левски са в огромна еуфория след смяната на собствеността на клуба, а и от скъсената дистанция в класирането. Както вече е известно, Спас Русев не е част от клуба, а фирмите около Васил Божков се заеха с финансирането на столичани. След тежките седмици, които преживяха привържениците, те най-сетне виждат повод за оптимизъм и това им бе напълно достатъчно, за да изкупят над 15 000 билета за няколко дни.

Макар титлата да е далеч от целите на Левски през този сезон, тази близка разлика на върха е само бонус за „сините“, който им вдъхва голяма увереност и самочувствие, а и помага да се напълнят трибуните на „Георги Аспарухов“.  Любопитна подробност преди сблъсъка е, че двамата треньори са работили заедно в Лудогорец, като Георги Дерменджиев е бил помощник в щаба на Стойчо Стоев.

И двамата треньори могат да се похвалят с факта, че са били начело и на Левски, и на Лудогорец, а днес се очаква да има и голямо тактическо надлъгване. Георги Дерменджиев познава отлично атмосферата в разградския клуб, както и голяма част от футболистите на отбора. Именно там постигна най-големите си успехи в кариерата си и има огромни услуги за изграждането на силния Лудогорец. Сега обаче всичките му мисли са насочени към Левски и по какъв начин ще може да противодейства на шампионите.

За първи път се очаква Живко Миланов да попадне в групата, откакто се върна в родния си отбор. Бранителят страдаше от контузия, която доскоро му пречеше да участва пълноценно в тренировките. Едва ли обаче ще започне като титуляр и по-скоро Милош Цвекотович ще е първи избор на наставника. Валери Божинов, който пропусна мачовете с ЦСКА и Славия, не тренира в петък с основната група и Станислав Костов отново трябва да поведе атаката на отбора. Други кадрови проблеми пред Дерменджиев няма и той ще може да разчита на всичките си играчи. Коство също ще води своята малка лична битка, тъй като на върха на голмайстроската листа има 17 гола, колкото има и нападателят на разградчани - Клаудиу Кешеру.

Лудогорец също има кадрови проблеми, с които ще трябва да се справи. По-важната новина там обаче бе смяната на старши-треньора в началото на седмицата. Въпреки че миналия уикенд, Антони Здравков „получи пълното доверие“ от страна ръководството, седмица след това бе заменен от Стойчо Стоев. Любопитното в случая е, че Здравков остава в щаба като помощник –треньор. Дали треньорската рокада ще се окаже като допълнителна мотивация за играчите и дали е бил правилен ход от страна разградчани ще разберем още днес. Заради отказа за подновяването на договорите си и неразбирателството с щаба извън състава са Натанаел и Ренан.

ЗВЕЗДА НА ЛУДОГОРЕЦ ИСКА ЛУДИ ПАРИ, ЗА ДА ПОДНОВИ ДОГОВОРА СИ

Стражът има достоен заместник в лицето на Пламен Илиев, докато Натанаел бе неизменна част от състава и се наложи Антон Недялков да заеме неговата място. Бившият играч на ЦСКА бе налаган в центъра на отбраната с Козмин Моци, но сега неговото място зае Григоре. Друг проблем пред Стоев е липсата на капитана Светослав Дяков, който все още се възстановява от операцията, която претърпя. От Лудогорец направиха всичко възможно, за да вдигнат халфва и да е на разположение, но едва ли ще бъде рискуван. В последния двубой срещу Ботев Враца Сисиньо получи травма, но очакванията са той да може да стартира.  

Всички фенове се очакват да видят зрелище между двата тима, но със сигурност те ще опитат да подходят доста спокойно, тъй като всяка точка от този двубой е изключително важна, както за класирането и за самочувствието на двата отбора. „Сините“ фенове ще опитат да по всякакъв начин да вдъхнат кураж на своите любимци, тъй като при победа всички ни очакват едни много интересни плейофи, в които всеки един мач ще е дерби.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички