Валери Симеонов: Няма да допуснем ликвидирането на Левски, освен ако сами не си го направят


Валери Симеонов: Няма да допуснем ликвидирането на Левски, освен ако сами не си го направят
Снимка: БГНЕС

2018 0

Политикът от НФСБ Валери Симеонов обяви, че футболен клуб Левски няма да остане без средства за съществуването си и той няма да допусне ликвидирането му. Същевременно, бившият вицепремиер на България обяви, че няма да се откаже от Закона за хазарта, който се опитва да прокара.

"Първо, не е ясно какъв е размерът на спонсорството по отношение на Левски. На думите на основния спонсор не мога да вярвам. Има доста разминавания в цифрите, които той споменава, както и неговите представители и глашатаи. Говори се, че "Национална лотария" е внесла за 2019 г. 70 млн. лв. такси, справката на Комисията по хазарта е, че са внесли 19,7 млн. лв. Вижте какви сериозни разминавания, така трябва да се постави под съмнение всяко изявление за спонсорирането на Левски", заяви Симеонов, цитиран от "Фокус".

"Дали е толкова значимо и дали то определя съществуването на отбора. Във всички случаи държавата не би трябвало и аз мисля, че няма да допусне, ликвидирането на един отбор по финансови причини. Ако те сами си го направят със своите резултати, това си е техен проблем", допълни лидерът на НФСБ. Междувременно, по повод този закон, организираните фенове на Левски поискаха среща с премиера Бойко Борисов. Вижте подробности в този материал

Запитан за евентуалната среща на министър-председателят Бойко Борисов и феновете на "сините" и дали би се срещнал с тях, Симеонов обясни, че никой не търси среща с него като вносител. "С кого ще се среща премиерът Борисов си е негово право и негов ангажимент", бяха думите му.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички