Погребение по фенски


Погребение по фенски
Снимка: Sportlive.bg

4609 0

Празнувайте, "сини" фенове! Радвайте се! Тиранията приключи! Най-накрая клубът е в ръцете на феновете! Спасителят Васил Колев ще върне славните времена на отбора. НКП ще върне до един феновете на стадиона. Всички ще са заедно в името на Левски!

Да, ама не! Горчивата истина е, че "сините" ускориха поемането си към "В" група, и то без да има реална нужда за това. А защо стана така? Защото две организации отново решиха да се правят на загрижени, но сега от тях зависи благоденствието на футболен клуб Левски. То и това не им е угодно, обаче нямат друг вариант, защото хранилката, на която се надяваха да се закачат, вече я няма.

Двете организацийки са НКП и тръст "Синя България. Много може да се говори за тях, но всички знаят какво представляват те и каква е борбата им. Едините неведнъж са били нарични платени фенове. Другите си създадоха "тръст" с цел да помагат на Левски, но се превърнаха в професионални драскачи на декларации. Разбира се, в тях няма нищо конструктивно, а единствено се посочват грешки, но решения - никога! Единственото време, в което не го правеха, е, когато бяхя в управата на клуба. И то по същото време, по което беше вдигнат сектор без козирка за пари, с които може да се вдигне цял стадион. Тогава мълчаха, но отново проговориха, след като вече нямаха власт върху решенията в Левски.

Да му е честито напускането на Спас Русев - човекът, който се отърва точно навреме. Зад него може да е Пеевски, Меевски и кой ли още не, но човекът дойде в клуба с идеи и имаше потенциал да ги изпълни. Испанският модел на управление на даден клуб е приложим на нашите географски ширини и е изцяло зависим от феновете, обаче те чуха само, че трябва да плащат нещо и веднага въстанаха. В клуба влязоха свежи пари от продажба на името на стадиона за определен период от време, а това се оказа неприемливо за умниците, които са събрани в НКП. Русев може да е всякакъв, но беше човек с идеи. С неговото оттегляне, и тези негови хрумвания няма да бъдат реализирани.

А сега, най-накрая хора, които бяха години на хранилката, наречена "Левски", сега те ще трябва да влязат в тази роля. Честито на новите собственици на Левски - НКП, които изгониха верни привърженици и фракции от сектор Б, и тръст "Синя България", който повече от всичко иска да управлява и да взима решенията в клуба, но още повече не иска да дава парите за това.

Г-н Васил Колев беше един от най-гласните във възмущението си и срещу Тодор Батков, и срещу Иво Тонев, а сега и срещу Русев. Беше се кротнал за малко, защото се водеше член на УС на Левски, но в момента, в който му иззеха правата, пак нададе неграмотен глас из социалните мрежи. Да му е честито, дано той е новият президент на клуба, защото наистина ще бъде забавно как бивш журналист и собственик на сайт ще оперира с цял футболен клуб.

Двете организацийки даваха мило и драго да са в управлението на Левски, когато имаше пари в клуба, с които да оперират - дали от някой бизнесмен, дали от някой спонсор, дали от дарения на феновете. Сега обаче всички тези неща ще зависят от тях, и веднага писнаха. Васко Колев не искал акции, идващи от Русев, от НКП пък се оплакаха, че взимат клуб с 20 милиона лева задължения. Тези пари обаче се оказаха проблем сега, когато им връчиха акциите, но докато Русев се опитваше да оправи цялата бъркотия в клуба, не млъкнаха с претенциите си. Така че сега всички тези претенции, които имаха към клуба, могат да ги насочат към себе си. Да търсят спонсори, да търсят инвеститори, да молят феновете за пари.

Аз лично няма да дам една стотинка на две организации, в които нямам капка вяра. В последните 10 години нито едите, нито другите показаха, че са готови, в името на Левски, на всичко възможно. Доказаха, че могат да пишат декларации. Сега пак ще пишат, но единствено смъртната присъда на настоящето дружество. А Спас Русев дано е започнал да пише сценарий, защото, ако действително е пред фалит, то може да го продаде за много, много пари в Холивуд. Трагикомедия по български.

И, ако има хора като мен, които цял живот са расли с идеята за великия син клуб, но с годините са видели колко е тъжна истината за "истинските феновете" на Левски и хората, които в последните 10 години съсипаха клуба, ще се радвам да се видим след година - две на стадион "Георги Аспарухов" в някой мач от някоя аматьорска лига. Тогава, когато всички тези организацийки и престъпници, които минаха през клуба, ще са един лош спомен, заровен в миналото.

П.П. След като от сектор "Б" организираха погребение на ЦСКА, дали ще сторят същото за клуба, в който се кълнат? За едни армейци питам...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички