Писна ми да се боря за оцеляване - какво доведе Жорди от Барселона в Левски от София?


Писна ми да се боря за оцеляване - какво доведе Жорди от Барселона в Левски от София?
Снимка: Gulliver/GettyImages

4732 0

Едва ли е имало някакво съмнение, че Жорди Гомес е играч, който през лятото е имал куп примамливи оферти. Въпреки че винаги е играл в сравнително малки отбори, той изкара много години във Висшата лига и Чемпиъншип, както и в родната си Испания. Освен това е тръгнал не от къде да е, а от Ла Масиа - голямото богатство на Барселона. Но в крайна сметка, той се озова в Левски, а от мач на мач показва все по-добра форма. Как обаче се стигна до подобен развой - този въпрос зададоха на Гомес не кой да е, а най-четеният ежедневник в Испания - Marca.

"Излезе възможност да премина в Левски и имах нужда от промяна. Казаха ми много хубави неща за града, за Левски... Собственикът лично ми се обади и ме увери, че ще бъда важна част от Левски и точно така се чувствам - бия преки свободни удари, изпълнявам дузпи, корнери. Имаше прекалено много мотиви, за да избера Левски", започна Гомес.

"Много хора казват, че България е много далеч, но на мен ми харесва тук. Страната ме изненада страшно много. А освен всичко друго - исках промяна. Винаги съм бил в отбори, които имат по-ниски цели. Исках да играя за отбор, който се бори за титлата в своята страна.

Това е много голям клуб. Имаме най-много фенове в България. Собственикът ни е купил клуба преди 1 година. Амбициите му са големи. Последните години не са били добри, но сега нещата се подобряват. Феновете виждат това и все повече ни подкрепят - дори когато играем навън".

Гомес вече смени веднъж треньор, откакто е в Левски, но испанецът е категоричен, че е свикнал с подобни "рокади". Както е известно, досега той е играл основно в отбори от долната половина на Англия и Испания и там редовно има треньорски рокади.

 

"Мисля, че съм имал 7 треньори в последните 2 години. Започнахме с победа, равенство и загуба. След това смениха Николай Митов. Дойде Делио Роси и записахме 3 победи и равенство срещу Лудогорец. Той ни направи по-организиран отбор и в двете фази на играта. При него работим много за физическа и тактическа подготовка.

Искаме да станем шампиони и ще се опитаме. Имаме амбиции и за Купата. Собственикът доведе някои страхотни футболисти. При нас е Габриел Обертан, който е бил в Манчестър Юнайтед и Нюкасъл. Под наем от Удинезе е Антонио Вутов - млад и талантлив българин. Мога да обещая, че ще се борим много. Но Лудогорец е много добър отбор, който неслучайно е толкова пъти шампион. Ще се борим обаче", обеща разиграващият полузащитник. 

Гомес коментира и предстоящото в края на октомври дерби срещу ЦСКА - отборът, в който е играл Христо Стоичков, отбелязва "Марка".

"От това, което ми казаха, разбрах, че целият град се парализира. Освен това се играе и на неутрален терен, най-вече заради мерки за сигурност. Всички ми казаха, че мачът носи страшно много заряд. Но тук е така - футболът не просто се играе, а се живее - с много страст", завършва интервюто си Жорди Гомес.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички