Петър Курдов: "Левски" го е страх от ЦСКА, Люпко няма да се задържи


Петър Курдов: "Левски" го е страх от ЦСКА, Люпко няма да се задържи

3385 0

Бившият нападател на "Левски" Петър Курдов коментира процесите на "Герена" в последните седмици и предстоящите мачове в Лига Европа срещу словенския Марибор. Той говори пред "Тема Спорт".

Г-н Курдов, Люпко Петрович искаше да бъдат взети атакуващ халф и нов защитник преди мачовете с Марибор, но това не се случи. Как гледате на поредната закъсняла селекция на Левски?

- Питам се как такъв специалист като Желязков, който няма нужда от представяне, и Николай Илиев не успяват да направят селекцията. Искам да питам Ники Илиев дали се срамува от своите колеги, че се превърна в параван. Мисли ли за това накъде ще отидат нещата при неуспешно представяне в Европа? Ще застане ли с авторитета си и ще поеме ли отговорността тогава? Бях много изненадан от избора на Люпко Петрович за старши треньор. Има една стара българска поговорка - едно куче като кажат, че е краставо, това си остава за цял живот. Поклон пред успехите му, но... Четох тези дни, че селекцията е пред провал, защото няма финанси и не знам как да го коментирам. Взеха четирима играчи и веднага един от тях получи мускулна контузия. Тук ще се върна по-назад и ще питам - каква работа върши Роко Перота и защо има толкова контузени?

Защо селекцията на Левски все не върви по план?

- Видяхме всички какви ги сътвори това ръководство за две години, няма да влизам в подробности, защото нещата се знаят. Просто това са им възможностите. И преди казах, че нещо, когато не става с пари, става с много пари. Но явно такива няма. Възможните пътища пред Левски са два - първият е този, който показа Венцислав Стефанов с налагането на млади българи и силна школа. Видяхте, че момчетата се представиха успешно срещу Заглембе на "Васил Левски". Другият вариант е този на господин Домусчиев, който наля сериозни пари в Разград.

Какво е вашето мнение за думите на Николай Илиев, че ако ЦСКА бъде върнат от БФС в елита, Левски ще напусне, и последвалата задна в намеренията на шефовете?

- Смея да твърдя, че познавам много добре Ники Илиев, дълги години сме били заедно. Това беше необмислено изказване. Може би е бил малко превъзбуден, като го каза. Това нещо идва, за да покаже, че може би Левски го е страх от ЦСКА, защото ако няма дербита, ще е по-спокойно. Думите му са направо смехотворни и не звучат сериозно, особено при този срам, който се случва в червения лагер. Но едва ли някой ще направи подобна стъпка и ще извади Левски от елита.

Друго обаче е показно в клуба - преобразиха нещата и сложиха Ники Илиев на топа на устата, а в същото време хората от Управителния съвет са си все същите и до един са там. Виждате прокрадващите се слухове в публичното пространство, че Левски може да стане потенциално вторият отбор след срива и се тръгва от дъното. Нека се даде шанс на новото треньорско ръководство начело с Люпко Петрович. Ясно е, че е опитен, но вече е доста възрастен и едва ли ще покаже нещо ново. Тази сватба не мисля, че ще издържи много време.

Може ли Левски да елиминира словенския Марибор? Мъри Стоилов каза, че са много силен отбор.

- Нека да не прозвучи като сарказъм, но щом Мъри го е казал, значи болшинството няма да сме съгласни. В крайна сметка мач с мач не си прилича. Мисля, че като единици Марибор стои малко по-добре от Левски. Но това е турнирен двубой и нищо не се знае. Каквото и да говорим, Люпко е опитен треньор, който знае как се играе в такива срещи. Дано не повтори предишния треньор (б.р. Стойчо Стоев), който се провали в мачовете за купата. Видяхте, че Петрович печелеше срещу Левски в подобни битки, дано сега поведе отбора по правилния път.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички