Петрович каза притеснява ли се от феновете заради "братството" си с Ганчев


Петрович каза притеснява ли се от феновете заради "братството" си с Ганчев

1646 0

Почти сигурният нов треньор на "Левски" Люпко Петрович говори за плановете си на "Герена" пред "Меридиан мач". Сърбинът разкри, че има договор с клуба за 1+1 години.

Г-н Петрович, всичко уредено ли е вече с Левски. Кога ще под­пишете договор?

- Разбрали сме се със „сините". Очаквам да подпиша договор в понеделник или вторник. Представянето ми почти сигурно ще е във вторник. Договорът ще е за 1+1 години. Смятам, че всичко е наред и е договорено.

С какви амбиции се завръщате на "Герена"?

- Първо искам да видя отбора в оставащите два мача. Да се запозная с момчетата, потенциала, всичко. След това вече ще говоря повече. Но аз знам какви са целите на Левски - да ставаме шампиони и да се представяме на ниво в Европа.

За тази цел ще се нуждаете ли от много нови попълнения?

- Нека първо се запозная добре с отбора. Трябва да преценя потенциала и после ще видим. Смятам обаче, че Левски се нуждае от максимум 1-2 попълнения, за да се представи добре в Европа.

Заварихте ли стари приятели на „Герена"?

- Ооо, да. Тук се прибирам у дома си. Всички са ми познати - г-н Баждеков, Райко, дори шофьорът на автобуса. Всички са мои приятели, чувствам се прекрасно да съм тук.

Има ли притеснение у вас как ще ви приемат феновете, след като казахте, че Гриша Ганчев е ваш брат и за него ставате от гроба?

- Не разбирам много какво ме питате. Наистина. В онзи въпросен мач, който бе прекратен, аз бях просто треньор. Изпълнявах си функциите . Нито съм вадил отбора, нито нищо.

Имам предвид, че проявявате близост с Гриша Ганчев, който изобщо не е долюбван от „сините" фенове?

- Аз съм приятел с различни хора на всички места, на които съм работил. Както ви казах, че съм брат с Гриша Ганчев, съм брат и с Наско Сираков. Чувствам много близък и Гонзо, който ми е бил футболист, а сега се очертава да работим заедно. Навсякъде оставям приятели. Не мисля, че мога да имам някакъв проблем с феновете. Аз обичам Левски, както обичам и Цървена Звезда. Това са много големи клубове.

Задачата ви в България обаче изобщо няма да е лека, след като Лудогорец е абсолютен хегемон вече 5 години. Може ли Левски да стане шампион?

- Разбира се, че може. Затова идвам да се боря. Знам какви са амбициите на Левски, знам къде трябва да стигне този отбор и вярвам, че мога да го постигна.

В Литекс обаче ви ползваха за по 2-3 мача, след което ви освобождаваха. Имате ли гаранция, че в Левски ще е по-различно и ще ви оставят поне 1 година?

- Нека ви обясня нещо - във футбола най-важни са резултатите. Един треньор трябва да бие, за да бъде успешен. Това го знам от моя идол в професията Йохан Кройф. Ако биеш, добре, ако не биеш - винаги може да те изгонят. Моята работа ще зависи от резултатите.

За финал - сетихме се една интересна случка от първия ви престой на „Герена". Тогава дълго време хранехте, а накрая ви ухапа кучката Гергана...

- Хаха, интересна случка. Спомням си, че имаше едно кученце, което хранех. Бих се радвал Гергана да ме посрещне на „Герена", но не знам дали е живо още. Иначе сериозно - в Левски съм като у дома си, завръщам се при много приятели. Дано постигна резултатите, които прилягат на този голям клуб.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички