Перфектно първо полувреме, слабо второ, но Левски превзе Велико Търново


Перфектно първо полувреме, слабо второ, но Левски превзе Велико Търново
Снимка: Официален сайт на Левски

5352 0

Левски оцеля в гостуването си във Велико Търново срещу Етър и ще продължи да е лидер в българската Първа лига. "Сините" записаха 4-а поредна победа под ръководството на Славиша Стоянович и спечелиха с 2:1 срещу тима на Красимир Балъков и постави под напрежение преките си преследвачи Лудогорец и ЦСКА, които играят мачовете си в неделя.

През първото полувреме Левски направи доста пропуски, но все пак си осигури комфортен аванс от два гола, след като първо Кабрал реализира гол в 25', а в края на първата част точен беше Станислав Костов.

След почивката обаче "сините" заиграха по-слабо, докато домакините направиха няколко фантастични атаки, а в 63' резултатът беше намален. Етър обаче не успя да вкара втори гол, с което и загуби срещата.

Левски събра актив от 16 точки след първите 6 мача в първенството и в момента води с 4 пред ЦСКА и 6 пред Лудогорец.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Левски започна срещата много силно и осъществи няколко добри атаки, с които можеше да поведе. Най-добрата беше в 16', когато Кабрал проби отляво в наказателното поле, намери Мариани на перфектна позиция и халфът стреля, но топката се удари в горната греда и след това тупна върху голлинията, но така и не влетя във вратата.

В 25' обаче Габриел Обертан отне топката по левия фланг на нападението, подмина трима футболисти и влезе в наказателното поле, където подаде топката на останалия сам на 4 метра от вратата Кабрал. Той овладя халднокръвно и отбеляза за 0:1.

В 45' резултатът набъбна до 0:2, след като Тиам пресече подаване и веднага предостави топката на Костов. Той се промуши като на парад между двама, стиган до наказателното поле и реализира поредния си гол под ръководството на Славиша Стоянович.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна с 10-минутна пауза, до която се стигна заради димната завеса, която беше дело на феновете на Левски. Те запалиха факли и димки със съдийския сигнал, което наложи временното прекратяване на битката във Велико Търново.

В 63' Даниел Младенов беше намерен в наказателното поле, той успя да се освободи от защитник и центрира за Боджедж. Той надигра защитник на жълтите в този мач и разпечата вратата на Полачек - 1:2.

Последваха силни атаки за Етър, но до нов гол не се стигна, а в игра за Левски се появиха Буш и Паулиньо. Това усили атаката на "сините", които изпуснаха и две страхотни положения, като Буш и Паулиньо стреляха встрани от вратата и в двата случая.

Добавеното време очаквано беше 10 минути, а в 5' на добавените Младенов се озова на отлична стрелкова позиция, отправи удар от воле, но Полачек съумя да спаси.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Етър: Христо Иванов, Георги Сърмов, Иван Скерлев, Крум Стоянов, Никола Колев,  Румен Руменов, Флорент Боджадж, Даниел Младенов, Ерик Почански, Иван Стоянов, Жилсон Варела

Левски: Полачек, Цветкович, Белаид, Ейолфсон, Горанов, Тиам, Белмонт, Мариани, Обертан, Кабрал, Костов

НА ЖИВО:

 

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Левски е без грешка под ръководството на сърбина със словенски паспорт. Тимът спечели двете си гостувания с новия треньор - 2:0 над Ботев (Враца) в Монтана и 2:1 над Дунав. Предстоящото препятствие обаче е с по-голяма трудност. И се очаква да се играе на пълен стадион.

Очаква се треньорът на домакините Красимир Балъков да заложи на контри. Отборът се справя добре в домакинствата си - непобеден е от пролетта, като за последно загуби на "Ивайло" от шампиона Лудогорец.

В миналия кръг излезе срещу Ботев Враца (0:2). Балъков използва доста офанзивна единайсеторка, в която бяха Жилсон Силва и Флорент Боджадж. Сега обаче най-вероятно един от двамата централни нападатели ще остане на пейката за сметка на халфа Чавдар Ивайлов или на крилото Велко Батрович.

Най-големите проблеми на главния мениджър на "болярите" са в отбрана. Той не може да използва централните защитници Венцислав Василев и Яни Пехливанов - двамата от доста време лекуват травми. Болен през седмицата бе Иван Скерлев. Ще се наложи обаче последният да стисне зъби и да излезе на терена редом до Артьом Артюнин. В полузащитата ще действат Георги Сърмов, Никола Колев и Румен Руменов, а по единия фланг ще атакува бившият нападател на столичани Даниел Младенов.

За Левски този мач е в графата "задължителни". Подобни двубои трябва да се печелят, за да може тимът да трупа самочувствие, което да го държи в борбата за титлата. Затова двубоят пред пълните трибуни на "Ивайло" ще бъде важен тест за Славиша Стоянович и възпитаниците му.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички