Отново спрягат Христо Йовов за завръщане на "Герена"


Отново спрягат Христо Йовов за завръщане на "Герена"
Снимка: Официален сайт на Левски

1596 0

От около година Левски е без спортен директор, въпреки че в последните няколко месеца упорито се твърдеше, че се търси такъв. Последното спрягано име бе това на австриеца Вили Рутенщайнер, но до сделка не се стигна. 

Към този момент Христо Йовов е най-актуалната кандидатура за спортен директор на "сините". Той вече заемаше този пост преди няколко години, но се раздели с клуба поради различия в стратегията с тогавашния собственик Тодор Батков, пише "Тема спорт". Вече на няколко пъти съветници на Спас Русев са се опитвали да лансират идеята да върне на „Герена" Христо Йовов, но шефът на клуба засега не бърза да предприема сериозни действия в тази посока.

През лятото австрийският спец Вили Рутенщайнер бе много близо до поста. Той идва и на преговори в София, но в последния момент предпочете офертата на футболната федерация на Израел. Треньорът на Левски Славиша Стоянович веднага след назначението си ясно и категорично заяви, че иска в клуба да има спортен директор.

ЗВЕЗДА НА ЛЕВСКИ: НЕ УВОЛНИХА ДЕЛИО РОСИ САМО ЗАРАДИ ВАДУЦ

От „Герена" на този етап нямат избистрен чуждестранен вариант, а Йовов е най-близо от българските опции. Последният, който заемаше този пост бе Асен Букарев, който си тръгна след разногласия със Спас Русев, а преди месец се върна на "Герена" като част от щаба на Славиша Стоянович. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички