От страх: Делио Роси променя защитната линия за мача със Славия


От страх: Делио Роси променя защитната линия за мача със Славия
Снимка: Guliver/GettyImages

1918 0

Старши треньорът на Левски Делио Роси обмисля да направи промяна в защитата за символичното гостуване на Славия, пише "Тема Спорт". Рокадата в отбраната на сините е продиктувана от това, че титулярният централен бранител Холмар Ейолфсон е застрашен да пропусне важния 1/4-финален сблъсък с Дунав за Купата през следващата седмица, ако получи жълт картон срещу белите. За никого не е тайна важността на двубоя в Русе и италианският специалист си дава сметка, че може да се лиши от един от най-стабилно представящите се футболисти през сезона.

Исландският бранител има на сметката си четири жълти картона и при следващ няма да може да участва в един мач за сините. При това положение Роси ще избере за партньор на Давид Яблонски другия централен бранител Димитър Пиргов. Българинът изгуби титулярното си място след привличането на Ейолфсон и от началото на сезона е изиграл със синия екип 13 мача във всички турнири. Но сега е много вероятно да стартира от първата минута срещу бившия си клуб Славия. Промяната е продиктувана, както от поста в защитата, така и от много твърдата игра, която практикува исландецът.

Още двама играчи на "сините" имат натрупани по четири жълти картона. Това са десният защитник Милош Цветкович и полузащитникът Васил Панайотов. Докато в халфовата линия Роси често прави ротации именно в средата на терена и разполага с още трима футболисти - Жорди Гомес, Антони Белмонт и Нелуц Рошу, то за поста отдясно на отбраната Цветкович е без алтернативен и на него през сезона в няколко мача играха халфовете Роман Прохазка и Ивайло Найденов. Но по всяка вероятност италианският специалист ще предпочете да заложи и на двамата застрашени за двубоя на стадион "Васил Левски" в събота.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички