От Левски потвърдиха, че имат интерес към стадион "Раковски"


От Левски потвърдиха, че имат интерес към стадион "Раковски"
Снимка: БГНЕС

3981 0

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев разкри, че клубът има интерес към стадион "Раковски". По думите му идеите на "сините" са свързани с евентуалното изграждане на база на това място, за да се привлекат деца към школата на отбора.

"Стадион "Раковски" е изконна собственост на Левски като клуб, интерес има, но и тук се търси подходящата формула. Има различни планове как да се ползва, възможно е пак да се ползва за школата и да се използва там да тренират колкото се може повече деца. Трябва да се възпитават там какви са ценностите на клуба и да плащат такса. Изискват се много инвестиции и там, няма как да се привличат деца с тази среда там. Това е най-реалистично в следващите няколко години, предстоят ни разговори на тази тема", сподели Колев.

Той допълни, че и през тази тази година Левски няма да има втори отбор, който да играе във Втора лига, а основната причина е финансова. "Една от възможните формули да се прескочи тая пропаст между мъжкия и юношеския футбол, е да има втори отбор. При нас проблемът е инфраструктурен, а и гълта голям финансов ресурс. Имаме нужда от него, но не можем да си го позволим. Има и други начини, които са по-евтини и работят. Ще ги търсим, но сега по-важно е инвестиция в инфраструктурата, предстоят ремонти на игрищата, ремонти на пространството около стадионите и на този етап не сме готови като клуб за такова нещо".

А каква визия ще има Левски при новия треньорския щаб и какви попълнения се търсят - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички