От Левски отрекоха да имат проблем с НАП, след като документ показа запорирани сметки на клуба


От Левски отрекоха да имат проблем с НАП, след като документ показа запорирани сметки на клуба
Снимка: Официален сайт на Левски

1627 0

Сметките на Левски са запорирани, след като клубът не е изплатил в срок договорените с НАП суми по свои задължения. Поне това става ясно от документ, който бе разпространен в социалните мрежи. Този документ е с дата 17 октомври. Според него "сините дължат на Националната агенция за приходите сумата от 5 472 210.48 лева.

От клуба обаче отрекоха да имат проблем с НАП. Фактори, които са запознати с делата на клуба заявиха, че Левски изплаща своите задължения към НАП по изготвения план и споразумение, информира dsport.bg. "Сините" имат запор на свои сметки още от предишното ръководство, а това е причината да оперират с други сметки. Въпросната сметка, за която се пише в последните часове е с незначителна сума в нея, които са от закупуването на фенартикули. На практика тези пари се трупат във въпросната сметка.

Ръководителите на Левски са категорични, че феновете на отбора не бива да се притесняват и гарантират, че изплащат в срок всички задължения, които Левски е натрупал през последните години. Доказателства за подобреното финансово здраве на Левски са направата на нови терени и изплащането в срок на заплати и премии в тима от стадион "Георги Аспарухов".

Според годишния доклад от 2018 година тогава Левски дължеше по-голяма сума, около 6,5 млн. лева.  През август месец Павел Колев заяви, че задълженията към НАП се плащат разсрочено и е платена не малка сума. ""Финансовото състояние на Левски е драстично подобрено и няма нищо общо с това, което е било през януари. Най-много тежат задълженията към посредници. От 2013 г. има неплатени към агенти. С НАП нещата стоят добре, всеки месец се плаща немалка сума. Всичко, което имаме като задължения по сектор А, се плаща в срок", заяви Колев.

А с кои четирима играчи Левски ще опита да се раздели вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички