От Ботев се надяват да приемат Левски във Враца


От Ботев се надяват да приемат Левски във Враца
Снимка: Официален профил на Ботев във Фейсбук

1265 0

Новакът Ботев Враца не е загубил надежда, че може да приеме Левски на своя стадион, а не на този в Монтана, както разпореди СТК към БФС с решението си от миналия четвъртък. Както е известно, двубоят на 5 август (неделя) е в светлата част от деня - 18:30 часа и реално не е необходимо да се играе на терен с осветление, каквото под Околчица все още няма.

През миналия сезон футболната централа направи компромиси със Славия и Витоша Бистрица, на които разреши такова домакинство. От Ботев са в недоумение защо в БФС не желае мачът да се играе пред близо 10 000 зрители, а са склонни той да се проведе пред не повече от 3000, които вероятно ще дойдат на стадион "Огоста" в Монтана. Кметът на Враца Калин Каменов заяви, че във вторник се чака комисия, която да произнесе окончателното си решение за съоръжението в града.

"Очакваме да дойде комисия и да каже дали стадионът ни е готов. Нямаме проблем с гостуващия сектор. Той е готов. От 14 предписания 13 са изпълнени. Имаме дори изградено междинно осветление на секторите. Но основното осветление, което е за мачове в тъмната част на деня, все още не е готово. Това е единственото изискване, което не е покрито.

Очакваме подкрепата и на правителството за неговото изграждане. Въпрос на преценка на Спортно-техническата комисия към БФС. Футболът трябва да се прави за хората и чисто бюрократичните спънки трябва да бъдат на заден план за сметка на футболното настроение, което може да се достави на феновете. В крайна сметка футболният съюз е този, който взима решение и преценява дали ще трябва да играем мача на терен с осветление, което реално няма да се използва. Каквото и да е решението, Ботев излиза за победа или достойно представяне срещу Левски, независимо дали мачът ще е в Монтана или във Враца. Към вторник очакваме окончателно решение", сподели градоначалникът пред "Тема спорт".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички