Обертан е готов за Локо (Пд), почва на върха на атаката


Обертан е готов за Локо (Пд), почва на върха на атаката
Снимка: Официален сайт на Левски

1554 0

Левски приема днес Локомотив (Пловдив) на "Герена" в опит да се завърне на победния път. Двубоят е от 17:30 часа. "Сините" са с разклатено самочувствие, след като в мачовете с ЦСКА и Лудогорец стигнаха само до точка - направиха равен с "червените" и загубиха с 0:2 гостуването си на разградчани.

В предишните си 3 шампионатни двубоя "сините" също не показаха това, което искат да виждат привържениците им - постигнаха икономични победи с по 1:0 над Етър и Черно море, стигнаха само до нулево равенство с Берое в Стара Загора.

Днес Делио Роси ще се опита да покаже нещо различно. През седмицата италианецът отработи нова игрова схема в контрола срещу аматъорския Спортист (Своге). Той заложи на постройка с четирима халфове, подредени във формата на ромб, и с двама нападатели.

Много е вероятно той да прибегне до нея и за сблъсъка с Локо (Пловдив). Добрата новина за Роси е, че Габриел Обертан, който беше с проблеми след мача с Лудогорец, е готов за игра. В последната тренировка се включиха и лекувалите контузии Иван Горанов и Антони Белмонт.

На вратата на Левски ще е Митрев. Пред него ще са Цветкович, Яблонски и Ейолфсон. Ако Горанов, който не игра срещу Лудогорец и Монтана за Купата, е готов за 90 минути, то той ще започне като титуляр вляво на отбраната. В противен случай там ще е Мики Орачев.

Сигурни за местата си в единайсеторката са Гомес, Панайотов и Прохазка. Ако Левски играе 4-4-2 с ромб, то испанецът ще е пред защитниците, Панайотов ще е вляво, а Прохазка вдясно. Очаква се Вутов да е плеймейкър, а в атака да си партнират Обертан и Серджиу Буш.

На пейката пък ще остане холандецът Жерсон Кабрал, който влезе в ролята на острие в спаринга със Спортист. При традиционното 4-2-3-1 Обертан ще е зад Буш, а по фланговете ще бъдат разположени Вутов и Прохазка.

С картони в състава на Левски висят полузащитниците Жорди Гомес и Васил Панайотов. Ако те бъдат официално предупредени срещу Локо (Пд), то ще пропуснат двубоя от 16-ия кръг срещу Витоша Бистрица.

Мачът срещу новака в елита е на 19 ноември, неделя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички