Новият в Левски: Когато играех с Меси, не подозирах какъв титан ще стане


Новият в Левски: Когато играех с Меси, не подозирах какъв титан ще стане

15820 0

Изключително интересен футболист е привлякъл Левски в последните часове. Става дума за халфа Жорди Гомес, който може да се похвали с 10-годишен престой в школата на Барселона и с над 130 мача във Висшата лига. Гомес печели ФА Къп с Уигън, надделявайки над Манчестър Сити през 2013 година.

SportLive.bg се порови из нета и откри любопитни подробности и откровения за кариерата на играча. Най-интересната от тях е, че той е отраснал в отбора до 18 години в Ла Масия заедно с две от най-големите звезди на каталунците - Лионел Меси и Жерар Пике.

Гомес е мечтаел да играе за родния си клуб и за първия тим, но това не се осъществява. Халфът влиза в Ла Масия едва 11-годишен и остава там 10 години, минавайки през няколко младежки тима на каталунския гранд.

"Беше страхотно време и там научих толкова много, споделя по-късно играчът. - Времето там ми помогна да стана играча, който съм днес, тъй като се научихме да играем точно като първия отбор, така че винаги да сме готови".

"В Барселона ти се казва да пазиш топката, да се грижиш за нея, тя да бъде твой приятел и никога да не се разделяш с нея, което е обратното на много отбори в Англия", казва Гомес, докато играе във Висшата лига.

"Играл съм с Меси, но той беше по-малък от мен. Когато бях на 18, той беше на 16 и двамата играехме в младежкия тим на Барселона. Можеше да се види и тогава, че той е специален талант, но никога не съм знаел, че ще стане най-добрият играч в света", признава испанецът.

Гомес печели ФА Къп на митичния стадион "Уембли", на който няколко пъти е гледал любимият му Барселона да играе и да печели.

"Разбира се, "Уембли" е специален стадион за феновете на Барса, защото те спечелиха две титли от Шампионска лига там. Гледах финала на Шампионска лига през 1992 г. на стария "Уембли" по телевизията, както и последните два сезона", казва още той.

Жорди Гомес признава, че е имал 2 билета за финала през 2011 г., но ги е продал.

"Защо? Защото вече си бях резервирал почивка в Испания. Това е първият път, когато щях да бъда на стадиона. Радвам се, че ги продадох, защото отиването там, за да играеш е по-добре отколкото просто да гледаш. За всеки футболист е страхотно да играе на "Уембли", споделя новото попълнение на "сините".

Гомес е едва третият играч в историята на Уигън, който вкарва хеттрик и едва вторият испанец с 3 гола в един мач в елита на Англия след Фернандо Торес.

Със сигурност Жорди е гладен за трофеи, защото ФА Къп е първият му спечелен трофей в кариерата, а едва ли от 2013 г. насам е завоювал много отличия. Пожелаваме му успех в Левски, в Лига Европа и в българското първенство.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички