Нов сезон, нов епизод, същият сценарий


Нов сезон, нов епизод, същият сценарий
Снимка: БГНЕС

2523 1

"Левски" започва нов сезон без победа за четвърти пореден път. Този път срещу Монтана. Предвид статистиката това не би трябвало да е някаква сензация, но все пак, когато "сините" не успеят да победят винаги си е новина. Добра за противниците и лоша за феновете, които явно ще изстрадат поредния сезон, ако нещо на "Герена" не се промени.

Това "нещо" отдавна вече не трябваше да изглежда по този начин, както изглеждаше в неделя вечер на стадион "Георги Аспарухов". Отборът на Люпко Петрович не показа абсолютно нищо срещу Монтана, което не само да не заслужава да бъде запомнено, а изобщо привържениците да не се сещат за този двубой. Както и за много други, натрупали се в последните години...

Левски се провали срещу Монтана

Ентусиазмът от мача с Марибор бе напълно изчезнал, но това не може да бъде оправдание за безидейната, безхарактерната и неадекватна игра на домакините. Когато не успееш да победиш отбор, който бе на бараж за оставане в елита, на собствен терен, значи нещо куца доста сериозно. Когато играчите на този отбор излизат и казват след мача, че е трябвало да победят и никога не са имали толкова положения, и са изненадани от прибраната игра на "Левски", то значи наистина нещо не се прави, както трябва.

Феновете го разбират това и страдат. Недолюбващите "сините" го разбират и се радват, защото победа срещу тях за мнозина остава най-сладката победа, която може да се постигне. Явно обаче все нещо не достига на ръководните фактори на "Герена" да го разберат. Закани като спечелване на купи и титли просто звучи несериозно предвид показаното срещу Монтана. Дежурните твърдения, че това е първи кръг и все още има много време също няма да имат тежест.

В Монтана съжалиха, че не са били Левски

Както се казва "този филм вече сме го гледали". Филм, който през последните години мина през всички жанрове, а тази дори е да се превърне в поредната част на филм на ужасите. Не всички обаче обичат да гледат такива филми. За тях се изисква да си безстрашен и да имаш здрави нерви, за да издържиш до края. Голяма част вече се отказаха на предишните части, защото просто нямат тези качества, а и не обичат филмите с еднакъв сценарий. Други продължават да упорстват и ходят на всяка нова част на филма, надявайки се за нов финал, но малко по-оптимистичен, в който ще победи доброто. Както видяхме и на мача срещу Марибор на феновете им трябва само малка искрица оптимизъм, за да напълнят "Герена" до дупка. Футболистите и ръководството за пореден път не успяха да се възползват от тази подкрепа, което до огромна степен и обяснява защо бяха по-малко феновете на мача с Монтана.

Те обаче ще се върнат, както го направиха след мачовете със Славия, с Черно море, Иртиш и Сараево. Защото те обичат "Левски", а както всяка любов и тази има своите върхове и падения. Просто им трябва тази искрица надежда, която този път да не ги подведе и да ги задържи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички