Николай Митов изключва подценяването на Дунав: Ще подходим с респект


Николай Митов изключва подценяването на Дунав: Ще подходим с респект
Снимка: БГНЕС

1206 0

Левски ще подходи с уважение и респект към Дунав, отбор, който е приятната изненада в първенството този сезон. Това заяви треньорът на "сините" Николай Митов на брифинг на "Герена", предаде репортер на БГНЕС. Според наставника е изключено Левски да подцени русенския тим.

"Де Ноойер тренира наравно с останалите, също и Сукуна. Костадинов е на облекчен режим, но има време до мача. Имаме и наказани играчи. Като контузии Яблонски отпада със сигурност. Има играчи, които висят с картони, но няма да пазя никой за следващия мач (с ЦСКА-София, бел.ред). Футболът е такава игра, че Левски не трябва да се притеснява, ако отпадне някой футболист, влиза друг и това е, оправдания никога няма да търсим. Доста добре познавам отбора на Дунав, основата на тима от две години играят заедно, много силен колектив са, раздават се във всеки един мач. Изненада са този сезон, приятната изненада, влязоха в първата шестица. С резултатите си показаха, че могат да изненадат всеки един отбор. Ще подходим с уважение и респект към Дунав, за подценяване няма и да коментираме, важно е ние какво ще покажем и играта ни на терена, мисля, че няма да имаме проблеми".

Относно списъка с 10 бразилци, предоставен от скаута на Левски Георги Чиликов, Митов каза, че веднага е харесал шестима от тях, но проблемът е, че клубът не може да си ги позволи. "Левски ще взима футболисти, параметрите на които може да си ги позволи и отговарят на класата на Левски. И аз вчера на Реал - Байерн харесах двама-трима веднага, ама като не можем да си ги позволим... Насочили сме се към футболисти, които на първо място отговарят на класата и после са достъпни за нас. Селекцията продължава. Няма да взимаме на всяка цена. Ако не ми харесва някой футболист, защо да го взимаме? Само да си трупаме футболисти? Не искам да работим по този начин. Футболистите на Левски трябва да имат самочувствие и да играят за клуба по този начин, на ниво във всеки един мач. Искам по-голяма увереност във футболистите, за мен това е по-важното. Увереност на терена в играта".

Левски посреща Дунав в петък от 20:00 ч.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички