Най-лесно е да сменим треньора, а после какво?


Най-лесно е да сменим треньора, а после какво?
Снимка: БГНЕС

1219 0

Бившият технически директор на Левски и легенда на Славия Андрей Желязков коментира ситуацията при "сините" и смяната на треньора Пепе Мурсия пред "7 дни спорт". Ето какво мисли той:

Резултатът от мача между Левски и Локомотив (Сф) горе-долу подсказва каква е била играта на "сините". Победата беше важна и може би отборът показа с една идея по-добра игра от предишните мачове. Тези изводи обаче ги правим само въз основа на крайния резултат. От далеч се вижда, че в отбора още няма обиграност и синхрон между отделните линии. Това нещо обаче не става бързо. На тима му е необходимо време. Важното е, че играчите показват желание, но това, както знаем, не винаги е достатъчно за крайния успех.

Не искам да коментирам евентуалната смяна на Пепе Мурсия. Който е избирал треньора, той трябва да каже дали е правилно да го сменя след само три изиграни кръга. На "Герена" трябва да си дадат много ясна и точна сметка защо играта на отбора в момента не е такава, както се иска на шефовете и феновете. Със сигурност не е лесно на един чужденец да дойде и с магическа пръчка да оправи всичко. За съжаление обаче в последно време се извъртяха толкова много чужденци, че почти всички хора вече гледат на тях с голямо недоверие. Това се отнася както за треньорите, така и за футболистите. Сами виждате, че чуждестранните играчи едва ли не още със стъпването си на терена трябва да започнат да бележат хеттрикове. Имам предвид испанците Бедоя и Аниете, които изпуснаха два чисти гола. Голове обаче се изпускат, най-важното нещо е какво показзва отборът като игра. Срещу Локомотив (Сф) двамата испанци направиха непростими пропуски. За пропуските им има две възможности - едната е неумение, а другата е напрежение. Не мога да кажа обаче кое от тези две неща е причината за пропуските на Левски. Този въпрос трябва да бъде зададен към човека в съблекалнята, който е най-близо до играчите и има най-точната оценка за състоянието на футболистите си. Само този човек може да каже на какво се дължат пропуските на Левски.

На всеки треньор трябва да се даде време, преди да се оценява работата. За съжаление обаче до там сме я докарали, че като нещо не става по начина, по който ни се иска, хората започват да недоволстват. В тези ситуации най-лесното решение е давай да сменяме треньора. Само че какво става после? Който и да дойде на негово място, пак ще иска 4-5 нови играчи. И колелото започва да се върти отново.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички