Мъри Стоилов: И Римската империя, и Левски пропаднаха заради съветници!


Мъри Стоилов: И Римската империя, и Левски пропаднаха заради съветници!

2453 0

Бившият селекционер на Казахстан Станимир Стоилов заяви, че не е бил търсен за съвет от някой от бившите си съотборници в националния тим, работещи в БФС на най-високо ниво, тъй като той самият недолюбва съветниците.

"Виждам президента от време на време като съм си в България, но не мисля, че можем да помогнем с кой знае какво. Много не ги обичам съветниците, защото и Римската империя, и Левски пропаднаха заради съветници. Като си съветник – даваш съвет, а не носиш никаква отговорност. Това е най-лошото нещо. Лошият съветник е по-опасен и от враг. Затова избягвам тази тема. С Боби Михайлов си говорим за футбол, но той също е много ангажиран, а аз не съм от хората, които досаждат", обясни Стоилов за "Код Спорт".

Той заяви още, че е останал приятел с хората от БФС в лицето на Борислав Михайлов, Йордан Лечков и други, след като е напуснал поста национален селекционер. "Загубихме един мач, имаше негативизъм от страна на привържениците на ЦСКА върху мен, а не исках този негативизъм да се прехвърля върху федерацията и върху футболистите. Беше труден момент, накрая според мен не се получи резултатът, защото Бербатов се отказа от националния отбор точно по мое време. Най-тежкото беше да компенсираме отсъствието на голмайстора си. Това беше човекът, който реализираше положенията. А на този етап не можехме да го заместим с друг. Мартин Петров вече беше с проблемите с контузии. Довършихме предните квалификации с Мартин и Бербатов, а в новите бяхме без тях. На другите момчета тепърва им трябваше малко време. Като има негативизъм от страна на феновете, прецених, че е по-добре да си подам оставката, за да не отива това върху футболистите и върху Футболния съюз", разкри той.

"За мен беше ясно, че не можем да се класираме. Но запазих прекрасни отношения. Когато съм си поставял задачите, едно от малкото неща, които не съм изпълнявал, е в националния отбор. Лично аз исках да се класираме, но не виждах как ще изпълня такава задача. Би трябвало вината да е основно в треньора. Иначе с другите клубове, с които съм работил, задачите, които са ми поставяли, съм ги изпълнявал. В това число и в Ботев, и в Литекс, и в Левски. В Ботев задачата беше да се класираме за евротурнирите", допълни Стоилов. Какво коментира той за Левски вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички