Мъри: На 1 януари всички в Левски трябва да са с оставките, правят се излишни разходи за играчи


Мъри: На 1 януари всички в Левски трябва да са с оставките, правят се излишни разходи за играчи

4363 0

Бившият наставник на Левски Станимир Стоилов отново се изказа крайно за ситуацията в клуба, като заяви, че не са точните хора на "Герена" и от 1 януари всички трябва да са с оставки. Според него обаче "сините" ще платят задълженията, които имат и ще играят в европейските клубни турнири. Един от най-успешните треньори изрази увереност, че Левски няма да тръгне по пътя на ЦСКА, а просто трябва да се назначат футболни хора на "Герена".

"Явно не са точните футболни хора в клуба. Всеки вика аз съм голям левскар, а стоят там да получават заплата. Мисля, че с идването на новия изпълнителен директор на 1 януари, всички трябва да бъдат освободени и той да прецени кой да назначи. Резултатите са катастрофални. На 1 януари всички, които работят в клуба трябва да са с оставките”, каза Стоилов.

Според Мъри, ако се намали броят на чужденците, то за една година, не само глобата ще бъде платена, а ще се постои и нов сектор. "Жалко, че с стига до глоби и наказания. Аз мисля, че всичко ще се плати, но не трябва да се стига дотук. Губят се пари така. Мисля, че е време да се помисли за изграждане на нов стадион и нова тренировъчна база за децата. Така може да се запази идентичността на клуба и да се развие до такава степен, че да е печеливш. Мисля, че няма да се допусне Левски да тръгне по пътя на ЦСКА.

Правят се излишни разходи за футболисти, които даже в групата на влизат. Левски има четири или пет централни нападатели, от тях трима чужденци даже и не играят. Ако само те се махнат от заплатите им за един месец ще платим глобата, а за една година ще построим Сектор “Б”. Не може на резерви да се дават такива заплати. Оттам се търсят финансовите проблеми. Нещата са елементарни за изчистване - не трябва да се взимат излишни играчи. Когато имаш 16 или 20 чужденци и играят седем това е катастрофа. Като се видях за първи път със Спас Русев му казах да внимава със съветниците, сега му препоръчвам да си ги смени”, каза още Мъри.

Относно спекулациите, че Славиша Стоянович ще поеме националния отбор на Латвия - ето какво за последно сподели наставникът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички