Митрев е Царят на сухите мрежи в Първа лига (+ Топ 3)


Митрев е Царят на сухите мрежи в Първа лига (+ Топ 3)
Снимка: Оф. сайт на Левски

2286 0

Левски може да не е на първо място в класирането в Първа лига, но капитанът на отбора Божидар Митрев е първенец в престижна класация на родна сцена. Вратарят е човекът под рамката в българския елит, който може да се похвали с най-голям процент сухи мрежи през сезон 2017/18.

Митрев при това не е вратарят с най-много изиграни мачове дотук - той е със 17, а повече от него имат Душан Перниш от Берое и Станислав Антонов от Дунав (Русе) - по 18. Стражът на ЦСКА Витаутас Черниаускас е с 16.

Процентът сухи мрежи, който печели лидерството на Митрев, е 82,4. Той не е допуснал гол в 14 от своите 17 мача дотук в шампионата.

На второ място е Хорхе Броун от Лудогорец, който има 75%. Той е запазил вратата си суха в 6 от 8-те си мача със зелената фланелка.

Топ 3 затваря вратарят на ЦСКА Черниаускас с 56,3%. Той е съумял да завърши без гол във вратата си в 9 от 16-те си мача за "червените" в елита.

Нелоши са и показателите на другия вратар на разградчани - Ренан дос Сантос, чийто процент е 50. Той е изиграл 10 мача, в 5 от които не е допускал гол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички