Митов налага още един юноша в състава - вижте кой ще е той


Митов налага още един юноша в състава - вижте кой ще е той
Снимка: Официален сайт на Левски

1252 0

Треньорът на Левски Николай Митов ще се опита да наложи поне още един юноша в стартовия състав на тима до края на сезона, пише "Тема Спорт".

Наставникът, който пое "сините" преди дербито с ЦСКА, вече показа ясно, че ще разчита във Всички двубои на 19-годишния Божидар Краев. Халфът започна кампанията като резерва при предшественика на Митов Елин Топузаков.

Освен Краев в първия тим в момента със статут на титуляр е Николай Кръстев. 20-годишният вратар успя да се възползва от излизането на сърбина Боян Йоргачевич поради контузия и бе под рамката в последните три срещи. Със силните си изяви срещу ЦСКА стражът си заслужи доверието на треньорския щаб за няколко срещи напред. Така в момента негова резерва е взетият на пожар Божидар Митрев.

Желанието на спортния директор Даниел Боримиров обаче е поне още един младок от школата на тима да бъде утвърден. След като бе назначен на поста, той си постави за цел Левски да бъде изграден от повече собствени юноши, а чужденците да бъдат "сбити" до трима.

С първия състав постоянно тренират юношеските национали Илия Юруков, Ивайло Найденов и Станислав Иванов, както и Алекс Боримиров и вратарят Георги Шейтанов. Най-много шансове през сезона до момента получи Станислав Иванов.

17-годишният нападател нашумя още през месец май 2014 година, когато вкара на Лацио в двубоя по случай вековния юбилей на "сините". През този сезон Иванов има пет шампионатни срещи. Той е престоял на терена 54 минути - в повечето случаи бе ползван като тактическа смяна. До края на кампанията обаче Станислав ще получава повече шансове от треньорския щаб.

Той, както и Юруков и Найденов, са част от националния отбор до 19 години, който през следващата седмица ще играе в квалификационния Елитен кръг за Европейското първенство през 2017 година. Поради тази причина няма да е на разположение на Николай Митов за домакинството на Ботев Пловдив в неделя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички