Митов: Всеки трябва да докаже до май, че става за Левски


Митов: Всеки трябва да докаже до май, че става за Левски
Снимка: Официален сайт на Левски

2350 0

Треньорът на Левски Николай Митов посочи, че всички футболисти в отбора имат срок до края на сезона да покажат искат ли и заслужават ли да са в отбора. Той разкри, че играчите му показват сериозен напредък по време на тренировките.

"До май месец всеки един от тях трябва да покаже, че трябва да е в Левски и да поддържа ниво. А нивото на Левски е много голямо. Вече с всяка изминала седмица и с всеки мач, спортно-технически ми се изяснява кой има ниво за Левски и кой ще остане в отбора. Това се отнася за абсолютно всеки един играч в тима. Във футбола няма минало, има само днес и малко от бъдещето. Те ме разбират добре и знаят, че всеки ден в Левски е доказване", коментира Митов.

В третия си мач начело на "сините" след завръщането треньорът ще се изправи срещу Ботев (Пловдив), на които бе напът да стане наставник. Феновете на тима обаче провалиха това, но Митов е категоричен, че няма да търси реваншизъм./

"Няма какъв реванш да търся, този въпрос отдавна е приключил. Респект и уважение за Ботев, но до там. Те имат добри футболисти, но мен ме интересуват само нашите футболисти и как играят те. Няма да коментирам друг отбор, има си селекционер, който избира. Аз като старши треньор искам да имам максимално играчи в националната гарнитура", каза той.

Наставникът на вторите в класирането смята, че феновете ще се върнат на стадиона, когато виждат ежедневен прогрес в играта на любимия си тим.

"Най-важното е хората да виждат прогрес. Има ли го, нашата публика ще ни подкрепя. С всеки мач той трябва да става все по-видим. От това, което гледам на тренировките, съм уверен, че ще го има. Трябва още много, но има желанието да изпълняват изискванията", каза Митов.

Треньорът на Левски си призна, че много мрази да губи и поражението в Стара Загора от Берое му е било като студен душ.

"В Стара Загора не ми хареса резултатът и че не можахме да вкараме. Игрово превъзхождахме Берое, макар все още не толкова колкото ми се иска. Има доста да се чисти като грешки, но трябва да се надгражда само с победи. На отбор като Левски подхожда да бие всеки мач. Ситуациите ги имахме, концентрацията я нямаше. Искам да виждам нещата, които правим добре, да са в много по-голям процент. Не е имало някакви стресови ситуации. Просто на "Герена" като се загуби, винаги е неприятно. Мразя да губя, признавам си, и затова трябва да бием. Затова искам пълна концентрация за Ботев. Искам да видя коренно различен отбор от това, което видях с Берое. Има старание в тренировките и сега искам да го видя на терена", завърши Митов.

Иначе, с изключение на трайно контузените и повиканите в националния отбор, всички играчи са налице за предстоящия мач.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички