Михаил Вълчев: Този детски "Левски" трудно ще гони високи цели


Михаил Вълчев: Този детски "Левски" трудно ще гони високи цели

1996 0

Бившият футболист и треньор на "Левски" Михаил Вълчев, който изгледа първите две контроли на "сините" за лятото, сподели впечатленията си от представянето на младите пред "Тема Спорт".

Г-н Вълчев, наблюдавахте и двете контроли на "Левски" до момента - срещу Септември Симитли (4:2) и Монтана (2:1). Какво ви хареса в играта?

- Има желание от страна на всички футболисти. Съставът е доста подмладен. Със Септември, който е по-слабият противник, Левски имаше повече положения за гол. Но се забеляза и стара слабост - играта на двойката централни защитници. "Сините" пак позволиха след центриране да им отбележат гол, след това съперникът имаше и още 2-3 възможности да отправи удар с глава. Явно, че не се обръща голямо внимание на тези неща. С Монтана имаше много безконечни подавания, липсваха пасове в дълбочина, нямаше смяна на местата на играчите... През първото полувреме не бяха създадени много чисти голови ситуации - само една, но тя бе пропиляна.

Хвана ли ви окото някой от футболистите с изявите си?

- Направи ми впечатление, че Нину не показва, че може да е основен футболист и че заслужава титулярното място. Той и в официалните мачове не убеди, че притежава някакво майсторство. Очертава се обаче да е титуляр, но не защото трябва, а по принуда - понеже няма друг. Младите играят колкото могат, но трудно може да се разчита на всички тях едновременно. Предполагам, че повече от един-двама няма да играят постоянно в първенството. Общо взето, нито един от тях не може да бъде отличен с кой знае какво. Прохазка имаше голямо желание, но малко трудно се ориентираше в средата на терена, тъй като дълго време бе в ролята на десен бек. Курдов пък бе подвижен срещу Септември и излизаше на голови ситуации, докато във втория мач действаше малко статично. Не беше достатъчно раздвижен, но проблемът може да е бил и в това, че центриранията отиваха далеч от целта.

Казвате, че не можете да отличите никой. Но с оглед закъсняващата селекция някои от младите ще трябва да се налагат...

- Няма ли да взимаме други?! Нали бяха подсигурени милиони... Просто истината е, че младите не правят толкова голямо впечатление, отстъпват и ръстово, и физически. Трябва да се вземат поне един-двама играчи, които да са по-високи. Предполагам, че на старта на сезона Стойчо ще заложи на Краев и някой от близнаците Цоневи.

Георги Иванов заяви, че целите пред "Левски" остават победи във всеки мач. Възможни ли са с оглед на състава?

- Трудно този детски "Левски" ще гони и постига някакви високи цели. Трябва да се направи нужното, за да се вземат нови играчи, с които отборът да придобие различен вид. Това ще върне и публиката. Аз очаквах, че в тези два мача ще има поне по 1500-2000 човека в Самоков, а дойдоха по-малко. Явно, че хората губят интерес, няма състезатели, които да ги привлекат. Всички левскари искат юношите, но хайде да видим какво ще стане сега. Ако отборът пак е на седмо място, ще се казва - това ръководство не направи нищо, трябваше да привлечем някой. Увериха се, че само с тях не става.

От клуба обявиха, че ще има още петима нови - ще успеят ли да се интегрират до началото на първенството?

- Трябва да се вземе задължително централен защитник, защото са само Деян Иванов, Нину и Белаид, който май ще си ходи. Нужен е и дефанзивен халф, крило и още един централен нападател. Поне четирима още трябва да се вземат, иначе няма да стане. Като погледнем и програмата колко е тежка в първите 4 кръга... Ако се вземат 6 точки в първите 4 мача, ще е бомба. Но когато "Левски" не е силен, а ги няма и ЦСКА, и Локо София, то цялото първенство се разбива. Футболът става безинтересен. Нещата са тръгнали към една задънена улица, дано да греша.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички