Михаил Вълчев: При Вечно дерби за купата "Левски" ще бие с 3 гола разлика


Михаил Вълчев: При Вечно дерби за купата "Левски" ще бие с 3 гола разлика

1572 0

Истерията вечно дерби започна да завладява България много преди такъв мач да е факт. Във вторник е заветният жребии за Купата на България, който може да изправи най-после Левски и ЦСКА един срещу друг. Дали обаче „синя" България споделя общото вълнение и иска ли вечно дерби? Михаил Вълчев сподели мнението си пред "Меридиан мач".

Искате ли вечно дерби за Купата?

- Левски има само една цел в турнира - да спечели Купата на България. Не е толкова важно в кой момент ще срещнем ЦСКА. Аз обаче, като всеки „син" фен, искам да се паднем час по-скоро с „армейците". В момента Левски е в добра форма, побеждава, играе силно. Надявам се да ги срещнем и да ги бием.

Може ли Левски да извлече полза от този двубой, при положение че победа ще се приеме за нещо нормално, а загубата ще е трагедия?

- Левски може само да спечели от този мач. В момента разликата в класите е толкова голяма, че това е перфектният шанс на „сините" да си върнат за поредните загуби. Според мен ще ги бием поне с 3 гола разлика, ако не и повече. Нормално е да е така. Вярно е, че във вечното дерби всичко може да се случи, но в крайна сметка аз очаквам категорична победа за Левски. Сега е моментът за такъв мач.

Ще се напълни ли този път националният стадион?

- Ще има доста публика, това е сигурно. Надеждите ми са, че поне 20 000 зрители ще отидат, но това зависи, разбира се, и от метереологичните условия.

Как ще коментирате, че преди няколко месеца се говореше, че Левски и ЦСКА може да се срещнат в „Б" група, а сега „сините" са на върха?

- Левски играе все по-добре от мач на мач. Клубът се спаси през лятото, а сега върви напред. Нормално ще бъде да има и сривове, но като цяло Левски се развива правилно като клуб и отбор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички