Махмудов: "Левски" е по-добър от Лудогорец и от всички


Махмудов: "Левски" е по-добър от Лудогорец и от всички

1734 0

Крилото на "Левски" Денис Махмудов разкри в интервю за "Меридиан мач" защо не му върви на "Герена", ще стане ли отборът му шампион и какво мисли за холандците при "сините". Македонецът говори след мача с Юргорден, отбелязващ евроюбилея на клуба.

Денис, имаше шанса да участваш в един уникален юбилей. Как ти се стори атмосферата на стадиона?

- Атмосферата беше невероятна. Тези фенове... страхотни са, просто са луди. Много ги харесвам. В Холандия няма такива привърженици. Получи се хубав мач, много добра проверка, от каквато имахме нужда.

В последно време не играеш много. Добре ли беше за теб да си повечко на терена сега, макар и в контрола?

- Да, разбира се. Винаги е хубаво да играеш, дори и в контрола. Трупа се увереност и самочувствие. Футболът тук е доста труден. На мен ми е сложно да се адаптирам все още. Хубаво беше да играя в контролата и да победим.

Дойде тук със страхотна визитка. Вкарал си доста голове в Холандия, но тук не се получава...

- не знам, наистина не знам. Прибирам се вечер вкъщи след тренировка и мисля дълго за тези неща, но точно обяснение защо се получава така просто нямам. Футболът и всичко тук е различно. Играе се по много по-друг начин. Може би като отбележа за "Левски" нещата ще се наредят и ще започна да играя така, както ми се иска.

Вече се появиха спекулации, че може да си тръгнеш и по-рано, ако не ти потръгне?

- Нямам намерения да напускам "Левски". Дошъл съм тук да се наложа в отбора и наистина се надявам да успея.

С какво е по-различен футболът тук?

- В Холандия се играе малко по-технично. Тук футболът е само борба, борба и пак борба. тежко ми е, защото има прекалено много битка, но ще успея да се справя. Вярвам в това.

Говорих и с Де Ноойер, който дойде с теб. Той ми каза, че проблемът ти идва от факта, че прекалено често играеш като централен нападател...

- Да, със сигурност това ме затрудни. Там просто не е моята позиция. Аз съм ляво крило, чувствам се добре, когато съм на фланга. Може би заради позицията, на която играх в началото, не успях да разкрия потенциала си докрай. Аз съм дошъл в отбор, който искам да побеждава. Това е най-важното нещо. Ако мога да съм полезен на дадена позиция, дори да не се чувствам добре там, ще играя, както и където ми каже треньорът. Пак повтарям - много се надявам да вкарам един гол за "Левски". Оттам мисля, че ще ми потръгне. За футболист, особено в предни позиции, головете са най-важни.

Смяташ ли, че "Левски" има реален шанс за титлата?

- Да, със сигурност. Ако играем като отбор, можем да победим всеки един тим. Няма причина да се подценяваме, можем да сме шампиони и се надявам да го направим в края на сезона.

Какво мислиш за конкуренцията в първенството, кой е най-опасният противник?

- Ние сме по-добри от всички. Това е най-важното. Не ме интересуват и не ми харесват другите отбори. По отношение на конкуренцията, може би Лудогорец е най-големият съперник. Дано затвърдим първото място с победа над Лудогорец в неделя.

Те обаче изглеждат по-опитни, миналата година играха в Шампионска лига...

- Да, добър отбор са, няма спор. Но "Левски" е по-добър тим. В момента сме на първо място, домакини сме в прекия двубой, така че съм абсолютен оптимист, че можем да се справим с тях.

Познаваш ли някой от техните футболисти?

- Знам, че взеха добри играчи от Холандия, 2-3 момчета има от там. Сещам се за Мисиджан. Той е добър футболист.

Каза, че още не си свикнал с футбола у нас. Свикна ли обаче в България и харесва ли ти?

- Ооо, да, София е красив и приятен за живеене град. Щастлив съм тук, всички ме приемат добре. Надявам се само скоро да успея да се наложа в състава и всичко ще е наред.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички