Лудогорец подходи пренебрежително срещу "Левски" и за малко да изпусне титлата


Лудогорец подходи пренебрежително срещу "Левски" и за малко да изпусне титлата
Снимка: БГНЕС

1634 0

Бившият спортен директор на "Левски" Андрей Желязков анализира мача на "сините" с Лудогорец (1:1) пред "7 дни спорт". Според Жужо играчите на Стойчо Стоев трябва да свикнат с факта, че на "Герена" винаги има напрежение. Ето какво още сподели той:

Действително мачът между "Левски" и Лудогорец се чакаше с огромен интерес. Получи се дерби, в което двата съперника показаха скованост и две лица. Левски е отбор, който се изгражда в движение, и това има значение, а и влияние върху играта. За да стане реален претендент, този отбор има да извърви доста път, важно е какви трансфери ще се направят тази зима. Трябва да се наблегне на качеството за сметка на количеството. В мача се видя, че отборът има израстване, но за да може да победи съперник на нивото на Лудогорец, му трябва още класа.

През първата част, докато имаха сили, играха на много добро ниво, през второто полувреме обаче нещата никак не бяха положителни. "Левски" отстъпваше почти във всички компоненти за сметка на своя съперник. Публиката създаде невероятна атмосфера и е нормално да вдига отбора в най-тежките моменти. Не ми хареса само хвърлената димка, която прекъсна мача за няколко минути. Отборът на "Левски" трябва да свикне с напрежението, високите изисквания и очакванията. Който си мисли, че ще отиде в "Левски" и ще му е спокойно като в пансион, значи е сбъркал мястото. Да, в Левски има напрежение и трябва да има, за да са нащрек всички - играчи и ръководство.

Лудогорец излезе пренебрежително през първото полувреме и за малко да изпуснат титлата, не че са я спечелили, разбира се. Стреснаха се, взеха мерки и през втората част показаха съвсем различно ниво на игра. Ясно е, че индивидуалните качества на техните футболисти са по-добри и това също даде своя отпечатък на мача. Честата смяна на треньорите също се отразява на отбора. Лудогорец си остава много силен тим и основен претендент за титлата, както и "Левски", но "зелените" са непостоянни и това може да им изиграе лоша шега.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички