Син рецитал в Словакия! Левски и Петър Хубчев с отличен старт в Лига Европа


Син рецитал в Словакия! Левски и Петър Хубчев с отличен старт в Лига Европа
Снимка: Официален сайт на Левски

20200 0

Отборът на Левски стартира по чудесен начин новия сезон. Столичният тим се наложи като гост над Ружомберок с 2:0 в първия мач между двата тима от първия предварителен кръг на Лига Европа.

Това бе и първи официален мач за новия треньор на 26-кратните шампиони на България Петър Хубчев. Той изведе своите до комфортен успех в Братислава, който дава сериозен шанс на тима да продължи напред в турнира.

Давиде Мариани изведе столичани още в 10' на мача след чудесен прехвърлящ удар с глава след центриране на Живко Миланов. В началото на втората част гостите се възползваха от грешка при изнасянето на топката на словаците и Паулиньо бе изведе очи в очи с вратаря на съперника, като офанзивният играч на Левски не сгреши и вкара втори гол. В края на срещата Мариани можеше да реши всичко в битката между Левски и Ружомберок, но ударът му бе избит.

Мачът започна с добра възможност за Левски още в 5'. Мартин Райнов спечели тъч и изпълни веднага към Станислав Иванов, който напредна по десния фланг и влезе в наказателното поле. Преди младият играч да подаде обаче бе спрян от защитник на Ружомберок.

Първи до гол обаче стигнаха домакините след 15' игра. След чудесна атака по левия фланг се стигна до центриране по земя в малкото наказателно поле, където Тихомир Костадинов засече в мрежата. Попадението на македонския футболист обаче бе отменено заради засада.

В 22' отново домакините създадоха опасност. При центриране от  левия фланг в наказателното поле бяха оставени двама играчи в оранжево и черно, но Нуно Рейш бе над всички, за да изчисти с глава.

10' преди почивката Левски осъществи втората си добра атака и този път тя бе превърната в гол. Капитанът Живко Миланов центрира от дясно и топката падна точно на главата на Давиде Мариани, който бе на близката греда. 8-цата на "сините" с чудесен прехвърлящ удар прати кълбото в далечния ъгъл, като не остави никакъв шанс на Крайчирик - 0:1.

В последната минута от първата част като по чудо не се стигна до втори гол във вратата на Ружомберок. Паулиньо премина като "на игра" през двама играчи на словаците в наказателното поле, като бе повален според правилата. Топката обаче се озова на крака на Хали Тиам, който опита удар от границата на наказателното поле, като топката премина на сантиметри от целта.

Още от първите минути на втората част играчите на Петър Хубчев потърсиха втори гол и го "намериха". "Сините" се възползваха от грешка в средата на терена, при която Паулиньо бе изведен сам срещу вратаря. Офанзивният играч добре се освободи от стража на домакините и се разписа в опразнената врата - 0:2.

След второто попадение във вратата на Крайчирик, тимът на Ружомберок опита да впрегне силите си в предни позиции. Защитата на Левски обаче не допускаше да бъдат създавани проблеми за Милан Миятович и спокойно отиграваше в задни позиции.

8' преди края Давиде Мариани имаше възможност да реши както срещата днес, така и реваншът в София след седмица. Станислав Иванов по чудесен начин изведе автора на първия гол, но ударът на Мариани бе отразен от Крайчирик.

В 85' домакините стигнаха до най-чистото си положение, като атаката им премина през средата на терена и доведе до подаване пред малкото наказателно поле на Левски. Там Хашек засече центриране по земя, но топката премина над вратата.

В последните три минути на срещата пък Петър Хубчев пусна в игра Здравко Димитров, който прави своя дебют за "сините", след като премина в тима от Септември. Полузащитникът се появи на терена на мястото на Илия Юруков.

ПРЕДИ МАЧА

Треньорът на Левски Петър Хубчев има проблеми във всяка линия. Контузени са вратарят Николай Михайлов и централният нападател Дени Алар. Наказан е и другият човек за върха на атаката - Станислав Костов. Все още не е готов за игра централният защитник Холмар Ейолфсон. Левски не е с обигран състав и това се видя и в контролите, в които така и не постигна победа.

Ружомберок ще заложи на традиционните местни ценности - здрави единоборства и добра игра при статичните положения. Най-големият проблем на домакините е свързан с факта, че вратарят Матуш Мацик е контузен. Той пропусна цялата подготовка заради проблеми с глезена. Затова и надали ще застане на вратата - медиите са го отписали, въпреки че от щаба на Ружомберок твърдят, че ще решават за участието му в последния момент. Съставът на словаците е доста млад, като само Ян Масло е над 30 години.

СЪСТАВИ:

Ружомберок: Крайчирик, Мойжиш, Масло, Коше, Гал-Андрежли, Такач, Герец, Йонец, Курма, Костадинов, Бренкус

Левски: Милан Миятович, Живко Миланов, Янис Каргас, Нуно Рейш, Иван Горанов, Кали Тиам, Мартин Райнов, Илия Юруков, Давиде Мариани,Станислав Иванов, Паулиньо

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички