Лидерът в "Б" група настръхна срещу "Левски" и БФС


Лидерът в "Б" група настръхна срещу "Левски" и БФС
Снимка: БГНЕС

1452 0

Ръководството на Поморие настръхнаха срещу "Левски" и БФС. В клуба не виждат никаква логика в преместването на мача за купата на България.

Както е известно, футболната централа определи 1/16-финалът от турнира на 24 септември като "рисков" и не разреши да се играе на стадиона в Поморие. Двата отбора ще се срещнат на "Лазур" в Бургас.

"БФС и "Левски" си позволяват да се отнасят с неуважение към малките клубове и това трябва да се промени. Нашият стадион е лицензиран за професионален футбол, разполага с 2000 закрити седящи места, осветление, ВИП зона, журналистически кабини, позиции за телевизионно излъчване. Не виждам къде нарушаваме наредбата, ако осигурим достъп на 250 фенове на гостите, а останалите да са фенове на Поморие", заяви спортният мениджър на лидера в "Б" група Огнян Ралев.

Той си задава въпроса, ако на "Левски" се наложи да играе в Разград и 10 000 "сини" привърженици искат да го подкрепят, дали и тогава БФС ще премести мача.

"Левски от 50 години не е играл в Поморие и искахме да превърнем мача в празник за града. Щяхме и да прибавим нещо към бюджета си, а сега ще стане обратното – ще търпим големи загуби. Над 30 000 лв. ще ни костват разходите за наем на "Лазур", за полиция и охрана, за безплатни автобуси за феновете. Това ли е начинът БФС да стимулира малките клубове да развиват футбола?, пита риторично Ралев и подозира, че в "Левски" изпитват притеснения, щом нямат желание да играят на един добър стадион като поморийския.

"Какво значи рисков мач? Нима органите на реда не могат да се справят с 250 "сини" фенове и защо заради тях трябва да страдат 1 500 поморийски фенове, на които сега ще се наложи да пътуват до чужд стадион? Просто се опитваме да развиваме футбол и призоваваме като не ни се помага, поне да не ни се пречи", завърши спортният мениджър.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички