Левски взе своето срещу Ботев, Божинов този път не донесе успех на врачани


Левски взе своето срещу Ботев, Божинов този път не донесе успех на врачани
Снимка: levski.bg

6088 0

Тази вечер Левски посреща Ботев (Враца) в единствения съботен двубой от Първа професионална лига. Срещата е от 20 часа на стадион "Георги Аспарухов" и ще може да я следите НА ЖИВО в Sportlive.bg.

Първата добра възможност в мача бе за Левски. В 8' Паулиньо бе фаулиран пред наказателното поле и последва центриране. Там имаше странен рикошет, който можеше да доведе до гол на Янис Каргас, но топката премина в страни от целта.

В 13' Левски стигна до откриващо попадение. При центриране от корнер сам бе оставен Холмар Ейолфсон. Исландецът се извиси и с глава заби първия си гол за сезона - 1:0.

В 28' на мача Левски вкара второ попадение. Паулиньо пусна чудесен извеждащ пас за Найджъл Робърта в наказателното поле, като откритието на "сините" от това лято елегантно прехвърли Костов - 2:0.

През втората част "сините" имаха шанс да стигнат до трето попадение, но удар на Паулиньо бе избит от гол линията. 

В 61' Ботев Враца върна един гол. Даниел Генов се разписа с хубав удар по диагонала от границата на наказателното поле, с който не остави шанс на Милан Миятович - 2:1.

Само 5' по-късно домакините можеха да си върнат аванса от двата гола, но Станислав Иванов, който бе изведен сам срещу вратаря, стреля над напречната греда.

15' преди края на срещата Левски отново получи златен шанс. След центриране от фаул в наказателното поле Хали Тиам бе оставен да стреля, но ударът му срещна напречната греда.

Все пак играчите на Петър Хубчев взеха своето 2' преди края на срещата. Станислав Иванов проби от дясно и центрира в малкото наказателно, където беше Паулиньо. Той нанесе удар, който бе отразен от Костов, но последва рикошет, който прати топката във вратата - 3:1.

Стартови състави:

Левски: Миятович, Миланов (к), Каргас, Ейолфсон, Горанов, Райнов, Нашименто, Тиам, Паулиньо, Ст. Иванов, Робърта

Ботев (Враца): Костов, Лясков, Васев, Миланов, Домовчийски, Керчев, Вълчев, Гаджев, Генов, Михайлов, Атанасов

ПРЕДИ МАЧА

"Сините" се нуждаят от три точки, за да продължат да дишат във врата на Лудогорец, който е лидер преди кръга с точка аванс. Другата седмица пък е дербито между "сини" и "зелени" в Разград.

Треньорът на Левски Петър Хубчев няма сериозни проблеми около окомплектоването на единайсеторката. Въпросителната около състава му отново изглежда е само една. Става въпрос за една от позициите в халфовата линия, а опциите за нея са Франко Мазурек или Фелипе Нашименто.

В последните три мача Ботев Враца не е стигал до успеха. Затова възпитаниците на Сашо Ангелов ще са амбицирани да се докажат срещу Левски. Гостите са отбор, който разчита на здрава игра и битка по терена. В предни позиции този път те ще имат жокер. Напълно готов за мача е Валери Божинов. Очаква се бившият нападател на сините да започне като титуляр. Той може да действа в тандем с капитана Валери Домовчийски, който също е носил фланелката на Левски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички