Левски в опит да завърже битката за титлата и да си върне евромястото


Левски в опит да завърже битката за титлата и да си върне евромястото
Снимка: Оф. сайт на Лудогорец

906 0

Днес от 20:00 часа на "Герена" Левски приема лидера в Първа лига Лудогорец. Трите точки са изключително важни за гостите, които вървят към седма поредна титла. "Сините" пък трябва да си върнат мястото в тройката, за да могат да атакуват евротурнирите и от първенството, а не само от турнира за Купата.

Двата отбора са в приповдигнато настроение след победите над ЦСКА. Но формата им в шампионата е коренно различна. Столичани наредиха три поредни загуби, а преди това стигнаха само до 1:1 срещу Етър у дома. Лудогорец пък е безапелационен през пролетта и серията му от успехи набъбна на 10.

Очаква се Делио Роси да ротира състава. Причината е, че в сряда му предстои двубой с ЦСКА за Първа лига, а седмица по-късно е и реваншът за Купата. Кой обаче ще седне на пейката? Въпрос с голяма трудност, като се има предвид, че италианецът не само че често върти единайсеторката, но и сменя схемата на игра.

С травма в левия прасец от мача с ЦСКА е Паулиньо. Бразилецът попадна в групата, макар и да се очаква да бъде резерва. От 18-те изпадна Жерсон Кабрал. Сред тях за пореден път не е и Ривалдинъо. Отсъствието на нападателя се обяснява от щаба с травма. Серджиу Буш направи много силен мач срещу ЦСКА в сряда, но виси с картони. Затова може да бъде заменен от Костов.

Лудогорец пък ще трябва да се справя на "Герена" без халфа си Анисе. Мадагаскарецът бе неизменен титуляр, но получи тежка контузия и ще отсъства около половин година. Наказан за мача е един от неговите евентуални заместници - Густаво Кампаняро. Така в полузащитата срещу Левски ще излязат капитанът Светослав Дяков и полякът Яцек Горалски.

В отбрана нещата са ясни - по двата фланга ще са бразилците Сисиньо и Натанаел, а в центъра Моци и Пластун. Добрата новина за треньора Димитър Димитров-Херо, който ще бъде на трибуните, защото е наказан, е, че възстановен от контузия е Вандерсон. Очаква се нисичкият техничар да започне като титуляр по лявото крило. Вдясно ще е Мисиджан, а играта ще връзва Марселиньо.

Полският таран Якуб Свиерчок, който вкара два гола на ЦСКА, имаше здравословни проблеми през седмицата. Затова е по-вероятно на върха на атаката да е Клаудиу Кешеру.

Ако спечелят днес, "сините" не само ще сложат край на негативната си серия, но ще завържат борбата за титлата. Ясно е, че успехът над ЦСКА за Купата трябва да бъде надграден по някакъв начин. Победа над нахъсания Лудогорец ще бъде атестат за тръгване нагоре. Гостите едва ли биха се задоволили с равенство и ще направят всичко възможно да продължат без грешка. Всичко това обещава интересни събития на „Герена" тази вечер.

Автор: "Тема Спорт"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички