Левски търси зимни попълнения в Южна Америка и Скандинавието

Спортният директор на Левски Ивайло Петков работи усилено по селекцията за новото първенство. Петков, който е и бивш мениджър и има доста контакти, е бил в Южна Америка, твърди "Тема Спорт".

От "Герена" проявяват интерес към няколко бразилски футболисти и те са били гледани на живо. Наред с това Левски ще държи под око и скандинавския пазар. Причината "сините" да се насочат към тези страни е фактът, че в тях първенствата са целогодишни. И в края на декември изтичат повечето договори на футболистите. Така столичани ще могат да вземат състезатели, които са свободни агенти, вместо за тях да бъде плащана трансферна сума.

Левски няма да привлича повече нови попълнения

Лятната селекция на Левски е приключила. Това обявиха от спортно-техническия щаб на "сините" след равенството с ЦСКА. "Няма да има нови. Това ще ...

Преди седмица мениджърът Джовани Бекали също обяви, че е в Южна Америка. Левски има подписано споразумение за спомоществувателство с компанията на агента. Под негов съвет на "Герена" назначиха за главен скаут на клуба Богдан Патрашку. Преди това бившият футболист на Литекс е бил служител във фирмата на Бекали.

Със сигурност през зимата Левски ще се подсили на няколко поста. Треньорът Петър Хубчев настоява за привличането на играчи в халфовата линия и защитата. "Сините" така и не привлякоха заместник на продадения в дубайския Шабаб Ал Ахли Давиде Мариани. Освен това треньорът иска да бъде взет ляв бек - в момента единственият такъв в състава е Иван Горанов, както и футболист на поста централен бранител.

През лятото Левски взе 8 играчи - Миятович, Каргас, Мазурек, Здравко Димитров, Чандъров, Алар, Роберта и Насиру Мохамед. Клубът имаше голям интерес към звездите на Ботев Тодор Неделев и Кристиан Димитров, но до трансфер не се стигна. От "Герена" ще се пробват за тях и през зимата. А кой е един от набелязаните защитници вижте в този материал. 

Още по темата

Please select answer!