Левски си връща юноша, който ще замени Белаид


Левски си връща юноша, който ще замени Белаид
Снимка: Официален сайт на Левски

1399 0

Левски ще си върне след края на сезона централния защитник Деян Иванов. В момента бранителят е под наем във втородивизионния Ботев Враца (тимът заема второ място).

"Сините" ще прибегнат до този ход заради неубедителното представяне на тунизиеца Аймен Белаид, пише "Тема Спорт". Той се върна на "Герена" малко преди Нова година. Белаид изкара кратък пробен период и изненадващо подписа контракт. Трансферът бе, меко казано скандален, а за него никой не пое отговорност. Вече бившият мениджър на клуба Асен Букарев няколко пъти натърти, че не той го е довел в отбора. Сделката с играча бе и една от причините той да напусне.

29-годишният Белаид игра слабо в контролите, а също и в единствения двубой през пролетта, в който бе на терена - при 3:2 над Черно море. Той имаше вина и за двата гола, инкасирани от Левски.

Белаид няма шанс да бъде титуляр на "Герена". Затова "сините" са на мнение, че по-добре дубльор на Давид Яблонски и Холмар Ейолфсон да бъде Иванов. 21-годишният футболист е младежки национал. През този сезон той има 19 мача за Ботев Враца, в които отбеляза 2 гола. Той е престоял на терена 1476 минути, средно по 77.7 на мач.

Иванов, който е юноша на Левски, дебютира за клуба в Първа лига на 26 май 2015 година. За отбора има общо 6 мача. Дълго време младокът лекува контузии на коляното и глезена - заради тях не игра близо година. Той бе пратен в Ботев Враца, за да трупа практика и се справя добре.

Освен Иванов на "Герена" разполагат за тази позиция и с още един по-евтин кадър от Аймен Белаид - Георги Ангелов. През пролетта той играе като преотстъпен във Витоша Бистрица и вече участва в 4 шампионатни двубоя за тигрите. Ангелов изигра общо 6 мача за "сините" през първата част от сезона - 4 в Първа лига и 2 в Лига Европа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички