Левски с поредната глоба за фенски провинения, Ботев (Вр) и Славия с куп наказани

Левски отново е най-здраво наказаният клуб заради поведението на привържениците след кръга в Първа лига. От "Герена" ще трябва да платят глоба от Дисциплинарната комисия към БФС в размер на 3300 лева. Причината за санкцията е обичайната - хвърлени предмети, обидни и нецензурни скандирания и нерегламентирано използване на димки от страна на феновете.

Глоби са наложени и на ЦСКА, Ботев (Пловдив) и Черно море, но те са по-ниски. Става въпрос за санкции от по 1000 лева за "обидни и нецензурни скандирания" от страна на техните привърженици.

Марселиньо изгоря за един мач, ще плати и глоба

Звездата на Лудогорец Марселиньо ще пропусне гостуването на Берое в 32-ия кръг на първенството. Бразилецът бе наказан със спиране на състезателни...

След заседанието на комисията има и голям брой играчи със спрени права за по 1 или 2 мача - цели 13. Най-потърпевш е отборът на Славия, чийто следващ мач пропускат петима играчи - Димитър Велковски, Янис Карабельов, Милен Гамаков, Георги Петков и Георги Йомов.

Подобно е положението и с Ботев (Враца), чийто следващ мач пропускат четирима футболисти - Даниел Генов, Илия Миланов, Венци Керчев и Емил Стоев. Те ще трябва да платят и различни глоби.

Още по темата

Please select answer!